Säsongens största seger för IFK Kristianstad

I en mycket speciell match, lyckades IFK Kristianstad knipa ytterligare två poäng. Detta när man stod för en av säsongens bästa insatser hemma mot Önnereds HK, i en tom Kristianstad Arena. Efter en trevande inledning lyckades hemmalaget springa ifrån ordentligt och slutresultatet landade till sist på hela 37-21 i IFK Kristianstads favör. En seger som innebär att man klättrar förbi Skövde på tredjeplatsen, samtidigt som man också hakar på Alingsås och Malmö i toppen av tabellen.

Det var två lag som var märkbart påverkade av de rådande omständigheterna. Avsaknaden av publiken var inledningsvis väldigt stor. Matchen hade väldigt svårt att tända till på riktigt och lagen följdes således också åt under de första 20 minuterna. Efter det spände IFK Kristianstad musklerna ordentligt. Likaläge, 7-7, förvandlades till 18-11 på lite drygt tio minuter. Ett resultat som också stod sig in i halvtidsvilan och det stod redan där klart att det skulle bli väldigt svårt för gästerna att få med sig några poäng från Kristianstad Arena denna kväll.

Den andra halvleken började där den första hade slutat. IFK Kristianstad sprang på precis allt och i defensiven hade man en stark centrallinje som inte släppte någon över bron. Detta ledde till att den redan stora ledningen kunde drygas ut ytterligare. Anton Halén och Adam Nyfjäll var de som förkroppsligade detta allra mest. Duon var på ordentligt spelhumör och noterades tillsammans för hela 23 mål (Halén 12 och Nyfjäll 11).

Efter matchen var det glada miner hos hemmalaget. En seger som innebar att man kunde koppla av från allt som händer utanför planen, även om många frågetecken kvarstod efteråt. En spelare som kunde berätta om hela situationen från lagets perspektiv är Valter Chrintz som sade följande:

• Det är klart att man tänker mycket på allt som händer just nu utanför planen. Det blev extra tydligt idag när det inte var någon publik inne i hallen. Annars har förberedelserna varit likadana som alltid annars, där vi haft som mål att komma hit och vinna matchen, vilket vi också lyckades med. Sedan är det dags för match igen på tisdag och där ska vi göra allt vi kan för att förbereda oss så bra som möjligt. Sedan får vi ta det som det kommer efter att grundserien är klar, säger Valter Chrintz, som vilades under kvällens match.

Segern innebär som tidigare nämnts, säsongens största seger. Nu återstår endast en match, på bortaplan mot IFK Skövde på tisdag. En match som mycket väl kan bli säsongens sista, beroende på vilka beslut som fattas från förbundets sida. Frågor, där tiden får utvisa vad som kommer att ske. Fram till det händer, kan alla brandgula njuta av denna viktorian och stötta laget från hemmaplan även på tisdag.