IFK starkast när det avgjordes mot Redbergslid

Efter en riktig rysare stod IFK Kristianstad som segrare i lördagens batalj mot Redbergslids IK uppe i Göteborg. Efter en stark upphämtning från Redbergslid, kunde IFK rycka under matchens avslutande tio minuter och till slut säkra en komfortabel seger med 25–31. Segern innebär att IFK förblir obesegrade efter tre matcher i serien. Segern innebär också att man går upp i tabelltopp tillsammans med IFK Skövde, men där Kristianstad har bättre målskillnad.

Matchen i sig började planenligt för IFK Kristianstad som efter cirka 20 minuter ledde matchen med 10–5. Hänförda av Emil Frend Öfors och lagkapten Olafur Gudmundsson kunde man kontrollera hemmalaget inledningsvis. Det största hotet mot två poäng för bortalaget var den unga och ytterst skickliga mittnian Elliot Stenmalm. Han stod ensam för fem mål under den inledande halvleken. Han var också den starkast lysande stjärnan och bidrog kraftigt till att hemmalaget faktiskt kunde vända på matchen lagom till halvtidsvilan. Målet som betydde 15–14 i RIK:s favör sattes dit precis innan signalen gick för halvtid.

Hackandet i spelet fortsatte däremot för gästernas del. Redbergslid fortsatte göra det svårt för IFK och man höll jämna steg under stora delar av den andra halvleken. Då kom rycket som skulle visa sig bli matchavgörande. Med tio minuter kvar visade de två nyförvärven Emil Frend Öfors och Espen Christensen (bytte av Gustaf Banke under den andra halvleken) varför man har hämtats in. De båda visade prov på hög kvalitet och kyla när matchen stod och vägde. Detta var något som ynglingarna i RIK hade svårt att bemöta. 23-24 förvandlades hastigt och lustigt till 23-29 och de två poängen var säkrade. Lagen bytte efter detta mål med varandra och slutresultatet skrevs som sagt till 25-31, efter en tuff match mellan två skickliga lag.

Segern innebär alltså att IFK Kristianstad toppar serien före IFK Skövde på samma poäng. Härnäst väntar returmötet mot polska Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena på tisdag. Med sig till matchen har IFK en ledning med 24-25 att gå på. Vid vinst är man klara för EHF-cupens gruppspel.