Knapp bortaseger för IFK Kristianstad

Segertåget rullar vidare för IFK Kristianstad. I bortamatchen mot HK Aranäs, såg det ut som att tåget skulle spåra ur, men IFK visade klass och lyckades reda ut den tuffa situationen i matchens slutskede. Efter storspel från Gustaf Banke, kunde gästerna knyta ihop säcken och till sist stå som segrare med 26-27 i Aranäs ishall.

Aranäs på bortaplan innebär för det mesta en väldigt tuff bortamatch, även för IFK Kristianstad. Normalt sett brukar den tajta atmosfären i den kompakta Aranäshallen spela en väldigt stor roll. I dagens match var det däremot strikta restriktioner för publiken. Gränsen på 50 personer står fast, något som i denna match självklart gynnade gästande IFK Kristianstad. Detta var också något som märktes väldigt tydligt i matchens första minuter. IFK gick upp i en tidig ledning med 2-5. Där och då var det många som trodde att IFK skulle dra ifrån.

Hemmalaget Aranäs ville däremot annorlunda. Istället för att klappa ihop, visade man varför man vann Allsvenskan förra säsongen. Hänförda av Rasmus Thorbjörnsson, Philip Jonsson och Victor Santos, kunde man ta igen det tidiga underläget. Lagen bytte sedan mål med varandra i slutet av halvleken och med halvlekens sista anfall kunde IFK fastställa halvtidsresultatet 15-16 i IFKs favör.

Den andra halvleken började trevande för IFK. Aranäs stod upp bra, framförallt genom sin mycket skickliga målvakt, Renny Svennberg. Det var två lag som hade svårt att komma till öppna lägen och därför blev också den andra akten, betydligt mer målsnål än den första. Med cirka fem minuter kvar av matchen hade också hemmalaget ledningen med uddamålet. Då började Gustaf Banke (som bildade målvaktspar med Jesper Larsson) att spika igen målet. Det bjöds på flertalet högkvalificerade parader, samtidigt som medspelarna tog sig i kragen i anfallsspelet. När Gregor Ocvirk sedermera gjorde 27-25 med 15 sekunder kvar av matchen, var det såklart klappat och klart. Att Rasmus Thorbjörnsson reducerade med matchens sista skott, spelade därför ingen roll.

Slutresultatet skrevs till 26-27 och IFK Kristianstad leder nu serien med tre poäng mer än övriga lag bakom. Man är alltjämt obesegrade i alla tävlingar och härnäst väntar LUGI HF på hemmaplan. Ett lag som har imponerat inledningsvis. Där kommer IFK försöka att förbli obesegrade, men man kommer att behöva supportrarnas stöd oavsett om det är på plats eller hemifrån.