Styrkedemonstration av IFK Kristianstad

Matchen mellan HK Varberg och IFK Kristianstad levde i ungefär tio minuter. Sedan hade IFK gått upp i ledning med 10-1 och matchen var såklart avgjord i praktiken. Adam Nyfjäll visade varför han utsågs till månadens spelare i Handbollsligan i oktober månad och var med sina 14 mål bäst på plan. Slutresultatet skrevs till 29-39 efter att Varberg snyggat till siffrorna under den andra halvleken.

Detta var som sagt Adam Nyfjälls match. Efter tio minuter hade mittsexan prickat dit sju mål, en siffra som skulle stiga till elva innan halvleken var slut. I själva verket gjorde Nyfjäll ensam lika många mål som hela motståndarlaget under den första halvleken. I övrigt var det en stark lagprestation som var tongivande för denna seger. Försvarsspelet var lika övertygande som mot Dinamo Bukarest och anfallsspelet gick som en dans på rosor. Dessutom fortsatte både Markus Olsson och Johan Nilsson på den inslagna vägen och noterades för sju mål vardera.

Hemmalaget, Varberg, hade väldigt svårt att komma förbi IFK-spelarna i försvaret och om man kom förbi stod Espen Christensen i vägen allt som oftast. 11-23 i paus utvecklades till slutresultatet 29-39, vilket alltså innebär att Varberg vann den andra halvleken. Detta spelades självklart ingen roll, eftersom IFK redan hade avgjort matchen efter den första akten.

Segern innebär att IFK Kristianstad går upp i ensam serieledning, två poäng före Malmö och med en match mindre spelad. Härnäst väntar landslagsuppehåll för IFK. Ett välbehövligt uppehåll efter en lång period med två matcher per vecka och med andra ord välbehövlig vila för IFK-spelarna som spelar nästa match den 11 november, då man gästas av toppkonkurrenten IK Sävehof i Kristianstad Arena.