Platt fall för IFK Kristianstad

IFK Kristianstads första match efter det förlängda landslagsuppehållet spelades uppe i Alingsås under lördagen. Gästande IFK Kristianstad började bäst, men Alingsås tog snabbt tag i taktpinnen och var aldrig riktigt hotade i detta prestigemöte. En komfortabel ledning i halvlek förvandlades till slutresultatet 34-30. Ett resultat som innebär ett tungt poängtapp för IFK Kristianstad i tätstriden.

Detta var en match som kommer att bli ihågkommen för en väldigt tråkig skada. Tidigt i matchen satsade bortalagets bästa spelare, William Andersson Moberg, in i målområdet och kolliderade med IFK Kristianstads målvakt, Espen Christensen. Christensens knä fick sig en ordentlig törn och fick ledas av planen. In kom den unga målvaktstalangen Gustaf Banke. Detta hjälpte dock inte, försvarsspelet var undermåligt och gästerna släppte in hela 18 mål under de första 30 minuterna. Alingsås gjorde det väldigt svårt för IFK och de unga hemmaspelarna satte griller i huvudet på IFK-spelarna.

I den andra halvleken var det ett bättre IFK Kristianstad som kom ut på plan. Bäst av alla var Anton Halén som stod för tolv mål från sin kantposition. Halén var dock allt för ensam och trots ett tappert försök. Lyckades IFK aldrig göra matchen riktigt spännande. Alingsås och framförallt William Andersson Moberg gjorde livet surt för gästerna, som inte fick sitt försvarsspel att stämma denna match. Det var en väldigt tydlig avsaknad av linjespelaren Adam Nyfjäll som var skadad och fanns med som ledare istället.

Härnäst väntar återigen match i European League för IFK Kristianstad som åker ner till Frankrike för att möta Usam Nimes på tisdag. En match som blir viktig i kampen om slutspelsplatserna. Då kommer IFK behöva spela betydligt bättre försvarsspel och prestera hela matchen om man ska ha någon chans att ta poäng.