Blytung förlust för IFK Kristianstad mot Skövde

Efter den meriterande segern mot Nimes i veckan, var det tillbaka till verkligheten för IFK Kristianstad i lördagens match mot IFK Skövde. Efter en svag insats över hela banan, var det trots allt jämnt ända in i matchens slutskede och inför sista anfallet var IFK i underläge med 23-24. Då sköt lagkapten, Olafur Gudmundsson, i stolpens insida och IFK fick lämna matchen utan poäng och laget har nu förlorat två raka matcher i Handbollsligan efter landslagsuppehållet.

Skövde visade upp sig från sin bästa sida redan från start. I sin sista match för klubben innan utlandsäventyr startade skytten, Kristian Stranden, på absolut bästa sätt. Skövde gick också upp i en tidig ledning och hemmalaget kom aldrig upp i nivå under den första halvleken. Bäst i den första halvleken var Kristianstads högersexa, Albin Sehlin, som var säker i läget och krigade på bra ute på kanten. Det var dock långt ifrån tillräckligt under matchens första akt för IFK Kristianstad. Halvtidsresultatet skrevs till sist till 9-12 i Skövdes favör.

Den ungefär andra halvleken började som den första slutade. Kristianstads anfallsspel gick i stå och Skövde hittade finurliga lösningar mot IFK-försvaret. Detta ledde också till att gästerna hade ledningen med 18-22 med lite drygt tio minuter kvar av matchen. Då vaknade IFK Kristianstad till liv. Upphämtningen började med tio minuter kvar och det skulle visa sig vara en aning för sent. Trots ett tappert försök kom hemmalaget aldrig ikapp och man förlorade alltså matchen med 23-24. Förlusten innebär också förlorad serieledningen för IFK Kristianstad som gästas av Sporting Club, från Lissabon i Portugal, på tisdag. Då kommer det krävas en bättre prestation än den som man visade upp mot Skövde.