Tajt batalj uppe i Jönköping

Efter den totala överkörningen i fredags mot just Hallby, var det nu dags för IFK att återigen ställas mot samma motståndare. Den gången slutade det med IFK-seger med hela 38-19, denna gången blev det en betydligt jämnare match. Ett helt annat kom till spel och höll jämna steg med IFK under stora delar av matchen. Halvtidsresultatet 17-19 förvandlades till slutresultatet 37-34 efter en genomklappning av IFK Kristianstad i den andra halvleken.

Den första halvleken började betydligt mer böljande än fredagens match. Hallby hänfördes av sina kantspelare Adam Tumba och Charles Hugosson. Duon gjorde totalt mer än hälften av lagets mål under den första halvleken, där majoriteten kom via kontringar. Gästande IFK Kristianstad fick klara sig utan lagkaptenen, Olafur Gudmundsson, som hade skadekänningar. Istället fick andra spelare kliva fram i bortalaget. Den allra mest framstående var vänstersexan Emil Frend Öfors, som totalt noterades för fem mål under den första halvleken och som fortsatte på samma inslagna väg under den andra halvleken. I övrigt var det bredden som gjorde att IFK kunde gå till halvtidsvila i ledning med 17-19.

Den första halvleken lämnade en del övrigt att önska från IFK Kristianstads sida. Under den första halvleken var målvakten Gustaf Banke under långa stunder utelämnad av sitt försvar, som inte löpte hem tillräckligt snabbt. Detta åtgärdades dock från IFK Kristianstad, vilket också ledde till att den andra halvleken blev mer av ett ställningskrig än den första. Ett spel som visade sig passa hemmalaget bäst. Med endast tio minuter kvar, kunde Hallby kvittera efter upprepat slarv hos IFK Kristianstad. Då kom en timeout från Ljubomir Vranjes, ett drag som dock inte gav önskad effekt. Istället havererade IFK:s anfallsspel och hemlöpet var under all kritik. 29-29, förvandlades till 32-29 och ny timeout av Vranjes. Inte heller denna fick önskad effekt och Hallby kunde fortsätta springa sönder ett tröttkört IFK Kristianstad. Slutsiffrorna stannade alltså till sist vid 37-34.