Sveriges häftigaste handbollsklubb

Soppatorsk för IFK Kristianstad mot Ystads IF

IFK Kristianstad lyckades inte samla kraft efter tisdagens seger mot Tatran Presov. Torsdagens match mot Ystads IF slutade i en storförlust med 24-31. En insats som lämnar en hel del övrigt att önska inför denna tuffa period för IFK. Nu får laget dock chans till revansch redan på söndag då man ställs mot exakt samma motstånd, något som bör vara tillräcklig tändvätska för IFK-spelarna.

Matchen började jämt mellan de båda lagen som tillhör tabelltoppen. Den första perioden handlade nästan uteslutande om målvakterna. Gustaf Banke storspelade men fick trots allt se sig överglänst av kollegan i Ystads-målet, Niklas Kraft. Kraft visade genom hela matchen, varför han är en av målvakterna som är uttagen i landslagets bruttotrupp inför nästa mästerskap. Trots de storspelande målvakterna, fanns det utespelare som glänste i den första halvleken. Bäst av alla var bortalagets Dalibor Doder, som stod för fem mål i den första akten. Doders storspel bidrog också till att Ystad kunde gå till halvtid i ledning med 11-12.

När den andra halvleken började, väntade de flesta sig en rejäl anstormning från IFK Kristianstad men den kom aldrig. Istället var det Ystad som ryckte direkt i den andra halvleken. Kraft fortsatte med sitt storspel och framåt var Ludvig Hallbäck strålande. I IFK var det i stort sett bara Anton Halén som visade energi och han blev också målbäst i hemmalaget, med sina sju mål. I övrigt var det få ljusglimtar i IFK denna kväll. Förlusten innebär att IFK Kristianstad ligger fem poäng efter Ystad som toppar tabellen, med två matcher mer spelade. Det finns som sagt chans till revansch redan på söndag då IFK åker ner till Ystad för returmöte mellan dessa två tungviktare inom den svenska handbollen. Då kommer det definitivt krävas en bättre insats från IFK om man ska få med sig poäng.

Jacob Nalerius