Ytterligare en tung bortaförlust för IFK Kristianstad

Ännu en match i Handbollsligan för IFK Kristianstad och ännu en mycket tung förlust. Borta mot IFK Skövde såg det länge ut som att IFK Kristianstad skulle få med sig två poäng hem till Skåne, men återigen havererade laget totalt i den andra halvleken och slutresultatet 28-23 talar sitt tydliga språk. Förlusten innebär att IFK nu befinner sig på sjunde plats i tabellen efter 16 spelade omgångar och nu behöver man börja ta poäng igen.

IFK Kristianstad började annars matchen klart bäst. Försvarsspelet var fläckfritt och bakom fanns en Espen Christensen som var spelsugen efter en månads skadefrånvaro. I offensiv riktning var det bra och varierat anfallsspel som firade stora triumfer. Detta ledde också till att gästande Kristianstad kunde gå upp till en tidig ledning med 11-6. Då släppte IFK Kristianstad plötsligt in gästerna i matchen och innan halvtidsvisslan ljöd hade Skövde kvitterat till 14-14. Bäst i hemmalaget var Jack Thurin och Mattias Helt Jepsen som lurade bortaförsvaret gång på gång.

Inför den andra halvleken såg det trots allt ljust ut för IFK Kristianstad. Spelet såg bra ut under stora delar av den första halvleken och man gick in till andra halvlek med alla möjligheter i världen att ta poäng. Då gick Skövde på knock istället. Bortalagets anfallsspel stagnerade och Skövde hittade lösningar som inte fanns där under den första akten. Dessutom började Skövdes målvakt, Håvard Åsheim, rädda skotten som kom emot honom, vilket stärkte hemmalagets aktier såklart. Dessutom var inte studsarna riktigt med bortalaget och Skövde kunde tämligen enkelt springa ifrån under matchens avlutande 30 minuter. Tränare Vranjes försökte med det mesta, men idag fungerade inte särskilt mycket. Resultatet innebär den sjätte förlusten på de sju senaste matcherna i Handbollsligan och IFK börjar nu få tänka allt mer på att bevaka sin slutspelsplats inför fortsättningen. Härnäst väntar Alingsås på hemmaplan på måndag, där lär hemmalaget behöva plocka poäng för att gjuta nytt självförtroende i truppen.