Islossning för IFK Kristianstad

Efter en tuff period för IFK Kristianstad var det nu dags att inta Kristianstad Arena på nytt. Efter sviktande resultat och tränarbyte var det ett sårat IFK som gästades av rivalerna från Alingsås. Ett möte som på förhand såg ut att visa, i vilken riktning säsongen skulle gå för det brandgula laget. Tränare Uffe Larsson fick dock se ett väloljat maskineri som utstrålade glädje och samspel, vilket också gav slutresultatet 31-27 och två välbehövliga poäng in på kontot för IFK Kristianstad.

Matchen började i full fart för hemmalaget. Efter lite drygt tio minuter hade IFK gått upp till ledning med 8-4 och Alingsås hade stora problem att stoppa hemmalagets anfallsspel. Det skulle dock ändras under halvlekens gång. Tack vare Daniel Blomgren och Andreas Lang, kunde Alingsås krypa allt närmare under den andra halvan av första halvlek. IFK kunde dock reda ut situationen under den första halvlek. Bäst av alla i hemmalaget var Gregor Ocvirk, som stod för tre mål och två framspelningar. Halvtidsresultatet 17-14 i hemmalagets favör, väckte hoppet hos de brandgula supportrarna inför matchens avslutande 30 minuter.

I inledningen av den andra halvleken fortsatte IFK med sitt frejdiga offensiva spel och med sitt resoluta försvarsspel. Då kom Alingsås målvakt, Anton Hagvall, in i matchen och stod för ett antal högkvalificerade räddningar på hemmaspelarnas avslutsförsök. Helt plötsligt förvandlades den betryggande hemmaledningen till likaläge, med ett bortalag som hade momentum. Vid detta läge stod matchen sannerligen och vägde, men då klev hemmakaptenen Olafur Gudmundsson in i matchen och visade varför han ska spela VM-slutspelet i januari. Islänningen stod för en rad fina prestationer och gav nästan på egen hand hemmalaget segern under de avslutande tio minuterna. Även hemmasonen Johan Nilsson förtjänar att lyftas fram lite extra. Med ett försvarsspel som håller yppersta klass och med kraft och kvalitet i offensiv riktning, skapade Nilsson problem för Alingsås hela kvällen och var en starkt bidragande faktor till segern med 31-27.

Segern innebär att Uffe Larsson fått en drömstart som huvudtränare för IFK Kristianstad. Spelet var frejdigt och en fröjd att bevittna. Utöver detta innebär de två poängen att laget avancerar i den haltande tabellen. Nu befinner man sig på femte plats och jakten på de övriga lagen har inletts. Nästa match spelas på annandagen borta mot Sävehof.