Ny förlust för IFK Kristianstad

Efter segern senast mot Alingsås var det väldigt positiva tongångar runt IFK Kristianstad. Uffe Larsson kom in och utstrålade glädje och engagemang, tendenser som smittade av sig på spelarna. I dagens match mot Sävehof såg det också väldigt bra ut, under den första halvleken åtminstone. Ledning med 15-10 förvandlades nämligen till förlust med 25-27 under den andra halvleken och besvikelsen var ett faktum för gästande IFK Kristianstad.

Detta var annars en match som började i dur för IFK Kristianstad. Försvarsspelet var fläckfritt under matchens inledande del. Dessutom hade bortalaget en solid Espen Christensen där bakom, som stoppade de flesta Sävehof-attackerna. Framåt handlade det mesta om kantspelarna Emil Frend Öfors och Anton Halén. Framförallt i det uppställda spelet, men även via kontringar i första och andra fas. Detta ledde till att gästande IFK Kristianstad kunde gå upp till en tidig ledning och man kontrollerade matchen till fullo under de första 30 minuterna. Det hjälpte sedan ännu mer att Sävehofs målvakter inte fick tag på bollarna under den första halvleken, något som skulle förändras kraftigt under den andra halvleken.

I den andra halvleken var det ett helt pånyttfött IK Sävehof som kom till spel. In i målet kom Simon Möller, som spikade igen fullständigt (till sist 46 i räddningsprocent). Dessutom hade man ett strålande försvarsspel, som ställde till det för IFK Kristianstad, som körde fast fullständigt. Framåt, hette den stora segermakaren, Rune Schröder. En spelare som landade på sex mål, varav de flesta var väldigt viktiga när matchen stod och vägde. Annars var det i mångt och mycket IFK:s oförmåga att spela anfallsspel som avgjorde denna batalj. Frend Öfors och Halén stod tillsammans för 15 av bortalagets 25 mål, vilket är alldeles för stor del, rent procentuellt. Bristen på hot från niometersspelaren blev påtaglig under den andra halvleken och de stora mängderna missade avslut och tekniska fel var väldigt talande för just detta.

Förlusten i sig är inget att skämmas över. Sävehof är ett väldigt bra lag och kommer med största sannolikhet att vara med och tampas om SM-guldet till våren. Härnäst väntar hemmamatch mot Varberg för IFK Kristianstad. En match som måste vinnas, för att avsluta året med en positiv känsla och för att knappa in på lagen lite längre upp i tabellen.