Ny seger för IFK Kristianstad

Under söndagen satte sig IFK Kristianstad i bussen ner mot Helsingborg. På schemat stod bortamatch mot nästjumbon i tabellen, OV Helsingborg. Matchen var länge jämn, men till sist kunde IFK rycka ifrån och till sist ta en relativt komfortabel seger i denna ytterst viktiga match. Slutresultatet 23-27 gav inte bara en boost för självförtroendet, det innebar även två otroligt viktiga poäng i jakten på slutspelsplatserna.

Matchen började med ett IFK som tryckte på det mesta. Hemmalaget hade stora problem med det egna anfallsspelet och det höga antalet tekniska fel skvallrade om just detta. Hade det inte varit för hemmamålvakten, Linus Olsson, hade matchen troligtvis varit avgjord redan i paus. I IFK imponerade framförallt Anton Halén och Teitur Einarsson under de första 30 minuterna. Även Espen Christensen stod för en stabil insats i bortamålet. Ytterligare en positiv aspekt med matchen, var att IFK-supportrarna fick se Gregor Ocvirk i spel igen efter en tids skadefrånvaro. När halvtidssignalen ljöd var IFK Kristianstad i ledning med 11-14, fullt rättvist.

Den andra halvleken började med ett totalt scenombyte. Helsingborg blev betydligt mer effektiva i det uppställda anfallsspelet, samtidigt som Linus Olsson höjde sitt spel ytterligare. 11-14 förvandlades till 15-14 och det såg helt plötsligt ut att bli en mycket jobbig söndag för IFK. Då kom Zoran Bozic in från bänken. 19-åringen svarade för fyra egna mål och var ett ständigt orosmoment för hemmalaget. Spelfördelaren var en klart avgörande faktor i att IFK kunde vända tillbaka matchen till sin egen fördel. Efter Helsingborgs fina start på den andra halvleken, gjorde IFK fem raka mål och matchen var i praktiken avgjord redan här. En annan faktor var Anton Haléns fina spel i allmänhet och straffskytte i synnerhet. Högersexan noterades till sist för nio mål och fortsätter på den inslagna vägen som han varit inne på under hela säsongen.

Härnäst väntar bortamatch mot Dinamo Bukarest på tisdag. En match som betyder mycket för båda lagen som jagar slutspelsplats i European League. Ytterligare en match i det väldigt täta spelschemat som IFK är inne i, något som kommer ge möjligheter för fler spelare i truppen att visa upp sig.