Ny seger för IFK Kristianstad

Efter den övertygande prestationen mot Nimes i tisdags var IFK Kristianstad åter i matchspel under torsdagen. Denna gång slutade det med en komfortabel seger på bortaplan mot ett bottenkrigande Önnered. Slutresultatet skrevs till 22-34 och innebär att IFK har säkrat sjätteplatsen i tabellen, med en match kvar att spela

Detta var IFK Kristianstads match från början till slut. Under den första halvleken blåste IFK Önnered av banan, med hjälp av sin sylvassa offensiv. I defensiven var det ett gediget arbete som låg bakom flertalet tekniska fel från hemmalagets sida. Trots den fina defensiven så var det trots allt offensiven som var det stora glädjeämnet under den första akten. Emil Frend Öfors och Adam Nyfjäll noterades för fyra mål vardera och var starkt bidragande till att matchen i praktiken var avgjord redan efter 30 spelade minuter. Halvtidsresultatet skrevs till 12-19 och inför den andra halvleken handlade det mesta om att få med sig en fin prestation sett över 60 minuter.

Den andra halvleken må ha börjat med två raka hemmamål. Efter detta satte dock IFK Kristianstad ned foten. Isak Larsson gjorde två raka mål och Hampus Henningsson firade stora triumfer ute på högernio. Detta gjorde att man hakade av Önnered för gott. Istället handlade resten av matchen mestadels om att finslipa spelet och vila de ordinarie spelarna inför slutspelet. En spelare som verkligen tog chansen var Gustaf Banke. Målvakten hade 40 i räddningsprocent när matchen var slut, där många parader var av den högre skolan. I offensiven förtjänar Gregor Ocvirk och Markus Olsson att lyftas fram lite extra. Den sistnämnda bombade dit en hel del mål utifrån och utsågs välförtjänt till bortalagets bästa spelare i denna match.

Härnäst väntar Malmö på hemmaplan, under lördagen. Den sista matchen i grundserien inför det stundande slutspelet. En match där IFK kan grusa Malmös chanser till serieseger, samt ge sig själva chansen att knipa femteplatsen framför Skövde.