Tung förlust för IFK Kristianstad mot Füchse Berlin

Efter idel segrar under säsongsupptakten, var det ett IFK Kristianstad som kom till bortamatchen mot Füchse Berlin med gott självförtroende. Ett Berlin som har mycket nya spelare inför denna säsong, vilket ökade IFK:s skrällchanser betänkligt. Det såg också bra ut periodvis, men Füchse Berlin visade klass och ryckte ifrån och kunde till sist vinna komfortabelt mot IFK Kristianstad. Slutsiffrorna 30-23 var i underkant och för IFK handlar det nu om att ladda om för att hämta sig från säsongens första förlust.

Matchen började annars väldigt bra för IFK Kristianstad. Man hade en tidig ledning, efter fina prestationer från bland andra Adam Nyfjäll och Espen Christensen. Man bibehöll taktpinnen fram till ledning med 5-4, då började Berlin spela sitt vanliga anfallsspel. In kom Lasse Andersson, dansken som skapade huvudbry för gästerna. Den högre växeln från huvudlaget ledde till att Füchse Berlin kunde gå till halvtidsvila i ledning med 15-12, långt ifrån avgjort med andra ord.

Inför den andra halvleken förberedde sig de flesta på en ordentlig forcering från IFK Kristianstads sida. Istället fick man se en riktig överkörning från Füchse Berlin. Målvakten Dejan Milosavljev stängde igen målet fullständigt och IFK fick vänta i cirka elva minuter av den andra halvleken innan man gjorde sitt första mål. Vid det laget hade Berlin redan gjort nio raka mål och avgjort matchen. Hemmalaget fortsatte att trumma på och ett tag såg det ut som att siffrorna skulle bli väldigt stora i hemmalagets favör. Istället för att köra på i full fart, började hemmalaget rotera, samtidigt som IFK gjorde detsamma. Detta ledde till att IFK Kristianstad kunde putsa siffrorna en aning. Bland de inhoppande spelarna var målvakten Gustaf Banke bland de mest framträdande.

Resultatet skrevs alltså till 30-23 i hemmalagets favör. Resultatet leder till att IFK för närvarande placerar sig sist i gruppen, men man har också mött den stora förhandsfavoriten. Härnäst väntar GUIF på hemmaplan, följt av Dinamo Bukarest, även denna match hemma i Kristianstad Arena. Då är det nya tag som gäller och självklart vill laget bibehålla sin fina svit i Handbollsligan.