Meriterande seger för IFK Kristianstad mot Nimes

Efter den svidande förlusten mot Alingsås fanns det många frågetecken kring IFK Kristianstad inför matchen nere i Frankrike, borta mot Nimes. Det var dessutom ett IFK Kristianstad som fick klara sig utan Espen Christensen, Adam Nyfjäll och Anton Halén. Med andra ord ett väldigt sargat IFK som kom till matchstart, men man skötte uppgiften med bravur och hade bra koll på det franska laget under hela matchen. Det slutade till sist med seger för IFK med 25-24, efter att Gustaf Banke räddat segern i matchens sista anfall.

Matchen började med ett jämnt och tillknäppt spel, mellan två lag som hade gjort sin scouting på varandra. I IFK Kristianstad var det främst ett bra försvarsspel i kombination med de efterföljande kontringarna som gav laget en fin start. Efter lite drygt fem minuter hade Fredrik Petersen givit IFK ledningen med 1-3, efter tre mål på kontring. Efter detta vaknade hemmalaget till och kunde utjämna, men fransmännen kunde aldrig riktigt ta tag i taktpinnen. Istället låg IFK steget före under stora delar av matchen, mycket tack vare målvakten Gustaf Banke, som skulle få en av huvudrollerna när matchen avgjordes. In i halvlek hade gästande IFK Kristianstad med sig en ledning med 13-12, efter en stark första halvlek.

Inför den andra var den stora frågan om gästerna skulle orka hålla det fina spelet under hela matchen. Det började också väldigt tveksamt för IFK, hemmalaget vände snabbt till ledning med 15-13 och då var IFK i brygga. Istället för att kapitulera, bjöd IFK upp till dans genom sitt varierade anfallsspel. Olafur Gudmundsson, Teitur Einarsson och Markus Olsson klev alla fram när det behövdes som mest. Den sistnämnda skulle också göra matchens sista mål som betydde bortaledning med 25-24. Ett mål som betydde väldigt mycket såklart, men Nimes hade fortfarande en chans kvar att utjämna matchen. Då gjorde den 21-årige målvakten, Gustaf Banke, karriärens hittills viktigaste räddning och säkrade två ytterst viktiga poäng för IFK Kristianstad.

Segern innebär att IFK Kristianstad har tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna. Man har skapat sig ett bra utgångsläge i jakten på slutspelsplatserna. Härnäst väntar fyra raka hemmamatcher och närmast kommer IFK Skövde på besök under lördagen. En match som blir väldigt viktig, men närmast väntar lite välförtjänt njutning för alla IFK-anhängare.