IFK Kristianstad tog komfortabel seger mot Malmö

Inför match stod det klart att IFK Kristianstad fick klara sig utan Teitur Einarsson. Ett tapp som hade kunnat sätta käppar i hjulen för IFK, men inte denna gången. Gästerna gick upp till en tidig ledning och släppte aldrig taget om matchen. Halvtidsresultatet 7-15 utökades till segersiffrorna 22-32 och IFK går upp i ledning med 1-0 i matchserien.

Detta var som sagt IFK Kristianstads match från början till slut. 2-3 förvandlades till 2-7 och detta skulle visa sig vara ett avgörande ryck från gästande IFK Kristianstads sida. Bäst av alla var vänsternian Markus Olsson, som visade klass genom hela matchen. Olsson som verkar ha sparat på krafterna till slutspelet och visade prov på ett brett avslutsregister mot det lågt stående Malmö-försvaret. Malmö hade enorma problem med att få hål på bortaförsvaret och hade endast mäktat med fyra mål under de första 17 minuterna. En stor anledning till detta var det aggressiva försvarsspelet från IFK Kristianstads sida, vilket också föranledde halvtidsresultatet 7-15.

I början av den andra halvleken började Malmö få hål på IFK. Hemmalaget började spela med sju man i anfallsspelet, vilket gjorde att IFK inte kunde vara lika aggressiva i sitt eget försvar. Detta gjorde också att man knappade in till 15-20, med knappt 20 minuter kvar av matchen. Då gjorde IFK däremot ett matchavgörande ryck till 16-23 och där avgjordes matchen även i praktiken. Efter detta tappade Malmö även i anfallsspelet, vilket gjorde att IFK tilläts kontra in ytterligare ett antal mål. Nu har IFK Kristianstad två raka komfortabla segrar mot HK Malmö, en i slutspelet och en i grundserien. Härnäst väntar ytterligare en kvartsfinal under lördagen. Då kan laguppställningarna se mycket annorlunda ut, vilket också kan påverka matchbilderna betänkligt.