IFK Kristianstad brände första matchbollen mot Malmö

Efter tre raka vinster mot HK Malmö tog det stopp under fredagen. Tränare Uffe Larsson försökte klippa och klistra med sitt tillgängliga material, men till sist blev Malmö övermäktiga. 12-12 i halvtid blev till sist 29-27 i hemmalaget favör. Detta trots att IFK ryckte åt sig en stabil ledning tidigt i den andra halvleken.

Matchen började ungefär som det förra mötet slutade. Ett ordentligt ställningskrig mellan två fysiska lag som inte vek sig en tum för motståndarna. Det var trots allt gästande IFK Kristianstad som ryckte åt sig en tidig ledning. Efter tio minuter ledde man med 3-6, en ledning som dock var borta lika snabbt. Malmö svarade med att gå upp till 6-6 och efter detta bytte lagen mestadels mål med varandra. I hemmalaget var vänstersexan Simon Nyberg framstående med sina fem mål under den första halvleken. I IFK handlade mycket om Markus Olsson och Isak Larsson i offensiv väg. Samtidigt var Espen Christensen stabil i målet och stod för flera kvalificerade parader.

Den andra halvleken började klart bäst för IFK Kristianstad. 12-12 förvandlades till 13-18 efter drygt fem minuter. Där och då trodde nog de flesta att IFK skulle avgöra denna matchserien genom att gå upp till 3-0 i matcher. Då svarade Malmö genom att vända totalt på matchen. Hänförda av Magnus Persson och Hampus Jildenbäck vände man totalt på resultatet och med knappa tio minuter ledde hemmalaget med 25-22. Efter detta reducerade IFK förvisso, men Malmö lyckades hålla undan och säkra segern med 29-27. Ett resultat som gör att man kryper närmare i matchserien, som alltså står 2-1 i IFK:s favör.

Härnäst väntar två matcher på två dagar mot Ademar Leon för IFK Kristianstad. Matcherna spelas på måndag och tisdag. Efter detta väntar nästa match mot Malmö nästa lördag. Ytterligare en chans för IFK att säkra en plats i semifinalen, denna gång hemma i Kristianstad Arena.