IFK Kristianstad var numret mindre än Magdeburg

Att IFK Kristianstad stod inför en tuff utmaning i matchen mot Magdeburg, stod klart redan på förhand. Trots detta var man med i matchen länge och väl. I halvtid låg man under med 13-16. Ett resultat som förvandlades till förlustresultatet 28-34. Siffror som kunde varit större, men en differens som fortfarande gör att utgångsläget inför returmötet nere i Tyskland är prekärt.

Matchen började bäst för hemmalaget IFK Kristianstad. Under de första tio minuterna förde hemmalaget matchen mot ett Magdeburg som kom till bra lägen. Väl där stod Espen Christensen i vägen för flera rena lägen. I IFK var det Fredrik Petersen som annars visade framfötterna mest. Förutom kliniska avslut i offensiven, stod den före detta landslagsspelaren även för flertalet bollstölder i det defensiva spelet. Trots Petersens fina spel, lyckades Magdeburg vända på steken redan i den första halvleken. Hänförda av islänningen Omar Ingi Magnusson, på högernio, växlade gästerna upp kraftigt i sin offensiv. Snabba bollsläpp gjorde att IFK-försvaret inte hängde med. Trots detta hängde IFK med bra under de inledande 30 minuterna.

I den andra halvleken fortsatte Magdeburg att mala på mot ett IFK Kristianstad som såg allt mer uddlöst framåt. De kreativa lösningarna från första halvlek var som bortblåsta. Något som i sin tur ledde till flera tekniska fel, som de tyska gästerna var blixtsnabba med att utnyttja. Jannick Green i gästernas mål stod för flera kvalitativa parader när hemmalaget väl kom igenom den tyska försvarsmuren. Dessutom linkade lagkapten Olafur Gudmundsson av, med en befarad fotskada. Många faktorer som ledde till att Magdeburg kunde springa ifrån och vinna med sex måls marginal. I själva verket kunde försprånget varit större, om det inte vore för slarv hos Magdeburg-spelarna. Sex måls differens må låta som en omöjlig uppgift, men IFK har stått för större mirakel ute i Europaspelet. Härnäst väntar semifinal två hemma i SM-slutspelet. Då väntar IFK Skövde i Kristianstad Arena, en match som IFK behöva vinna för att ha någorlunda chans till avancemang.