IFK segrade i prestigemötet

IFK Kristianstad och Alingsås har varit toppklubbar inom den svenska handbollen under det senaste årtiondet. Flera tuffa bataljer har utspelats mellan lagen, med varierade resultat. Under söndagen var det dags igen, detta när IFK gästade Estrad Arena. En match som bortalaget ledde från start till mål och slutresultatet 27–24 var fullt välförtjänt och innebär två nya poäng in på poängkontot för IFK Kristianstad.

Estrad Arena är en av de tuffaste arenorna att komma till som bortalag. Men detta märktes inte alls under söndagens match, där IFK Kristianstad gick ut och satte gasen i botten direkt efter avkast. Markus Olsson gjorde mål efter 32 sekunder och efter detta fortsatte gästerna med på den inslagna vägen. Efter en första halvlek som var tillknäppt och präglades av bra försvarsspel och en hel del individuella misstag i offensiven, kunde IFK trots allt gå till halvtidsvila i ledning med 12–10. Mycket tack vare målvakten Espen Christensen och utespelarna Albin Selin och Markus Olsson, som svarade för tre mål vardera under de inledande 30 minuterna.

Om den första halvleken var en aning långsam och präglades av bra defensiva insatser, så var den andra en helt annan historia. Direkt från start gick lagen ut och spelade sig fram till bra lägen, lägen som också utnyttjades av de skickliga spelarna. IFK svarade för ett väldigt fint försvarsspel, men allt som oftast kunde Alingsås rinna igenom efter långa spelföljder. I hemmalaget handlade det allra mesta om William Andersson Moberg, som visade prov på finess, fart och råstyrka när han svarade för åtta av hemmalagets 24 mål denna söndag. Men trots Andersson Mobergs storspel, var detta en match som IFK inte tänkta lämna utan en seger. När matchen stod och vägde med fem minuter kvar och bortaledning med 24–25, klev Espen Christensen fram på nytt. Norrmannen svarade för flera högklassiga ingripanden och stängde igen kassen helt och hållet under de avslutande minuterna.

I offensiven kunde sedan Vasja Furlan och Alfred Ehn sätta dit vars ett mål och säkra en ytterst viktig seger för de brandgula krigarna, efter 27–24 i Estrad Arena. Segern gör att IFK parkerar på fjärde plats i tabellen inför nästa match, som spelas mot Önnered på hemmaplan den 25:e oktober. Då hoppas vi på nya poäng, men fram till detta är det bara att njuta av Jonas Willes lagbygge och två härliga poäng.