Sveriges häftigaste handbollsklubb

Mäktigt ryck gav ny seger för IFK Kristianstad

Inför söndagen var det helt jämnt i matchserien mellan IFK Kristianstad och Alingsås HK. Efter förlusten senast var det osäkert läge i IFK-lägret. Men dessa frågetecken skulle hastigt och lustigt förvandlas till utropstecken. IFK imponerade stort och sprang ifrån och kunde till sist vinna med 28–24 efter en storslagen insats.

I torsdags förlorade IFK Kristianstad bortamötet med Alingsås HK uppe i Estrad Arena. Detta efter en jämn batalj, som innehöll precis ALLT. Det var därför spännande förutsättningar inför den tredje kvartsfinalen under söndagen. Det blir inte mindre spännande av att lagen höll jämna steg under matchens inledning. Gästerna från Alingsås anfördes av duon Mattias Pedersen och Mathias Bach Möller.

Men gästerna blev allt för beroende av duon allt eftersom matchen fortgick. IFK kunde till sist hitta luckor i bortaförsvaret och i slutet av den första halvleken förvandlade IFK underläge med 10–11 till ledning med 15–11. Ett ryck som skulle visa sig bli helt matchavgörande.

Den andra halvleken började sedan jämnt, men Alingsås fick aldrig någon riktig kontakt med IFK, som bars fram av sin hemmapublik. I IFK svarade Vasja Furlan, Markus Olsson och Emil Frend Öfors för fina offensiva prestationer. Trion var ständiga hot och klev fram så fort Alingsås gjorde anspråk på att hota IFK-ledningen. Detta gjorde i sin tur att hemmaledningen aldrig var riktigt hotad. IFK kunde till sist hålla undan och vinna med komfortabla 28–24. Ett resultat som innebär att IFK går upp i ledning med 2–1 i matchserien.