IFK tog sista chansen mot Skövde

Inför torsdagens semifinal hade IFK Kristianstad kniven mot strupen. Laget var tvunget att vinna, annars skulle säsongen vara över. Men det var just det laget gjorde. Slutresultatet skrevs till sist till 28–24 till IFK, efter en oerhört bra insats över 60 minuter och nu väntar en fjärde semifinal redan på måndag.

De två första matcherna mot Skövde har varit jämna, men där motståndarna har varit skarpare när matcherna har avgjorts. Det var därför många som trots allt hade hoppet uppe inför den tredje matchen under torsdagskvällen.

Det var också ett gästande IFK Kristianstad som stod upp väldigt bra under matchens inledning. Markus Olsson och Anton Halén gäckade hemmaförsvaret och var en starkt bidragande faktor till att IFK hakade på när Skövde försökte säkra finalplatsen. Men det var trots allt hemmalaget som gick till halvtidsvila med en ledning i ryggen. Tack vare ett litet ryck i slutet av den första akten kunde Skövde få med sig 16–14 inför den andra halvleken.

Den andra halvleken fortsatte sedan som resten av matchserien har sett ut. Lagen var jämna och höll jämna steg med varandra, men där IFK trots allt lyckades äta sig ikapp allt eftersom klockan tickade. Efter knappt tio minuter av den andra halvleken kunde Anton Halén kvittera och då var läget ytterst ovisst. Därefter bytte lagen mål med varandra fram till det som av många kallas “crunchtime”, där det denna gången var IFK Kristianstad som var det bättre laget.

Vasja Furlan och Emil Frend Öfors klev fram och målade när det behövdes som mest. MEN den största anledningen till att IFK vann med 28–24 och alltså var en ny chans på hemmaplan, stavas Gustaf Banke. Den unga målvakten kom in och spikade igen målet fullständigt och var en starkt bidragande faktor till att IFK inte släppte in ett enda mål under de avslutande 13 (!) minuterna.

Segern innebär som sagt att nästa match spelas på måndag, den gången i Kristianstad Arena. Då gäller det att försöka att tvinga fram en femte avgörande match uppe i Skövde.