Dramatisk upplösning i premiären

Handbollsligan är äntligen tillbaka igen och det var ett riktigt tungviktsmöte som fick inleda säsongen. Fjolårets svenska mästare, Ystads IF, kom till Kristianstad Arena för att besöka IFK Kristianstad som fick respass i semifinal under fjolåret. Men den här gången var det hemmalaget som drog det längsta strået. Efter en dramatisk slutminut kunde till sist IFK sträcka armarna i skyn efter 29–28 inför en kokande Kristianstad Arena.

Sommaren är över och handbollssäsongen är nu i gång på riktigt. IFK är ett av lagen som har förstärkt truppen flitigast under sommaren och kan stoltsera med Matias Helt Jepsen, Andreas Cederholm och Trym Johnsen på ”in-sidan”. I matchen mot Ystads IF fick de två förstnämnda framskjutna roller i det IFK Kristianstad som inledde matchen klart bäst. Med fem minuter kvar av den första halvleken tryckte Anton Hallbäck in 15–11 och då såg det ut som att hemmalaget skulle ha ett utomordentligt slagläge inför den andra halvleken. Men en stark slutforcering resulterade i tre snabba mål för gästerna och i paus var ställningen 15–14 i IFK:s favör.

Inför den andra halvleken måste den nya huvudtränaren Stian Tönnesen ha sagt något ytterst klokt, för i den andra aktens linda svarade IFK för fyra snabba mål. Ett ryck som gjorde att ledningen var uppe i fem måls marginal. Därefter lyckades förvisso gästerna hämta sig och göra match av det hela. Men hemmalaget bars fram av sin publik och när spelet väl hackade lyckades högersexan Anton Halén allt som oftast krångla in bollen förbi Niklas Kraft i Ystadsmålet. Men gästerna spelade som sagt upp sig och med två minuter kvar av matchen kunde Kasper Palmar kvittera till 28–28. Därefter spelade IFK-spelarna runt bollen länge och väl och till sist kunde nyförvärvet från IFK Skövde, Matias Helt Jepsen, forcera in 29–28.

Men dramat var långt ifrån över denna tisdagskväll. Med 20 sekunder kvar fick gästerna straff och fram stegade en av guldhjältarna från fjolåret, Julius Lindskog Andersson, men straffen träffade insidan av ribban och istället för kvittering kunde IFK ta hand om bollen och spela av de sista sekunderna och resultatet 29–28 stod sig tiden ut. Ett resultat som innebär en drömstart för denna upplaga av IFK Kristianstad.