Cederholm tiomålsskytt i storsegern mot Hallby

IFK Kristianstad fortsätter att vinna i Handbollsligan. Under lördagen var det dags för den femte raka viktorian, denna gång mot Hallby uppe i Jönköping. Efter ett tidigt ryck skrevs slutresultatet till 36-26 i de brandgulas favör.

Andreas Cederholm har meriter från det svenska landslaget och Bundesliga. Nu är han tillbaka i IFK Kristianstad och under lördagskvällen visade han klassen. Högernian noterades nämligen för hela tio mål mot ett Hallby, som hade förtvivlat svårt att få stopp på Cederholm.

Men det var dock hemmalaget som fick den bästa starten på matchen. När Gustaf Wedberg prickade dit 2-0 efter mindre än en minuts spel, var det vissa som vädrade en skräll på läktaren. Men därefter var det roliga över för Hallby. IFK svarade med fyra raka mål och därefter var egentligen segern aldrig riktigt hotad.

4-2-ledningen förvandlades till halvtidsresultatet 18-10 och den andra halvleken blev mest av akademisk betydelse. IFK kunde defilera hem två poäng och Stian Tönnesen fick bland annat se Herman Josefsson pricka in sitt första mål i år i slutet av matchen.

Segern innebär att IFK alltjämt tronar i ensamt majestät i toppen av Handbollsligan och nu väntar ett landslagsuppehåll, där spelarna får chansen att slicka såren och komma tillbaka med ny energi.