IFK Kristianstad är vidare till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen efter sammanlagt 61-47.

Med sju måls försprång från matchen i Ystad hade vi ena benet i kvartsfinalen, men vi ställde aldrig in skorna för att undvika en onödig uppförsbacke. Med hjälp av shoot outsen i förra veckan tog ju IFK Ystad ledningen med 7-0 i matchinledningen, och en sån start igen hade ju kvitterat tillställningen.

Det blev dock aldrig så, de satte 2 av 3 shoot outs och började således matchen med två måls försprång. Ett avstånd de höll i cirka en kvart, sedan gick vi ikapp och förbi. I stället var det hemmalaget som hade en tvåmålsledning i halvtid.

Andra halvlek startade med en rivstart med 8-1 till Kristianstad på sex minuter och sedan var det defiliering in i mål. Lagkapten Anton Halén fastställde slutresultatet på straff vid full tid till 39-22.

Nu väntar lottning till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen.