Menu
×

SVERIGES HÄFTIGASTE HANDBOLLSKLUBB

Allmänt

Vad är U-Elit?

Inför säsongen 2013/2014 valde föreningen att satsa ytterligare på att skapa förutsättningar för egna produkter. Skapa en mer professionell verksamhet och miljö för klubbens ungdomar det året de fyller 15år och blir A-Pojkar. Det stora målet är att försöka ge våra ungdomar förutsättningar och verktyg för att kunna i framtiden representera vårt seniorlag.

Handbollsdelen

Genom avlönade kompetenta tränare vill vi att spelarna skall få den bästa träningen för att utvecklas individuellt både tekniskt och taktiskt. Genom att nivåanpassa från Pojkar A till IF skapar vi också stimulerande miljöer för spelarna där de ständigt får mäta sig med spelare som befinner sig lika långt komna i utvecklingen både under träningstillfällen och i matcher. Målet är att skapa bra individuellt skickliga spelare.

Fysdelen

För att dels orka träna så mycket som krävs, för att hålla sig borta från skador och för att bli starkare är fysdelen en väldigt viktig del av handbollen. Konditionsträning sker regelbundet i olika former. Med hjälp av Jonas Carlström/Basic Gym arbetar vi med att bygga upp spelarnas grundstyrka och rörlighet. Vi arbetar även med fyselement i uppvärming och under enskilda träningar. Då med kroppen som belastning. Knä- och axelkontroll bakas till exempel ofta in i uppvärmning.

XPS Sideline

Det året spelarna börjar på gymnasiet får de ett konto till XPS Sideline. I detta program skall de föra träningsdagbok via smartphone eller dator. Samtliga pass registreras både kollektiva och individuella. Alla vikter som lyfts på gymmet samt tester registreras och på så sätt kan vi följa utvecklingen och ha kontroll på belastning. Via XPS tar även spelarna emot filmklipp på inspelade matcher (både kollektiva och individuella).

NIU Kristianstad

Vill man som spelare få chansen att träna ytterligare finns möjlighet att gå NIU utbildning via gymnasiet. Här ligger ytterligare fokus på den individuella tekniken och man får chansen att på skoltid förbättra sina kunskaper i idrotten.

Vill du veta mer om att gå från Ungdom till U-Elit eller om vilka riktlinjer som finns läs mer i dokumenten under fliken Policys.

Kontakter U-Elit:

Sportsliga frågor: Björn Sätherström, bjorn.satherstrom@ifkkristianstad.se, 0709-469732

Organisatoriska frågor: Jonas Jönsson, jonas.jonsson@ifkkristianstad.se, 0706-156506