Sveriges häftigaste handbollsklubb

Albin Lindström föddes 2000 och ägnade större delen av sitt liv som föreningsmänniska i IFK Kristianstad. Han startade som spelare men blev senare ledare och domare och dömde i hela nordöstra Skåne. Tyvärr avled Albin i januari 2021 i sviterna av Covid 19. Det var många människor som blev oerhört ledsna och berörda av detta. På initiativ från familjen uppmanades människor att skänka en summa till Albins Minne i stället för blommor. Det ledde till att en stor summa pengar samlades in i samband med begravningen. Önskan från de närmsta är att pengarna ska bidra till att stötta personer som liksom Albin vill alla väl, ser alla men inte alltid tar så stor plats.

På förfrågan från familjen tog Adolf Js utvecklingsstiftelse på sig ansvaret att administrera pengarna och utse årliga stipendiater till ”Albins Minne”. Vi kommer varje år en tid framöver att utse en kille och en tjej upp till året de fyller 20 år som får ett stipendium, det kan både vare en spelare, ledare eller domare. Vi vill därför få in förslag på stipendiater som i sin handboll finns och verkar med samma inställning och hjärta som Albin gjorde. Vi riktar oss till klubbarna i vårt område dvs nordöstra Skåne inkl. Hörby, Sölvesborg och Älmhult.
Albin beskrivs bl.a. som en person som:
Hade ett stort hjärta
Såg alla
Omtänksam
Behandlade alla lika
Gav utan förbehåll
Var en lagspelare
Positiv oavsett resultat
Positiv förebild
Stöttande
Höll handboll och IFK högt

Har ni en Albin i ert lag?

I så fall nominera er spelare/ledare/domare genom att fylla i formuläret nedan.
Ange vilken klubb, vilket lag och beskriv varför spelaren har gjort sig förtjänt av Albins minne.
2023 års Stipendiaterna kommer att mottaga 3000kr var vid en av IFK Kristianstads hemmamatcher under säsongen 23/24.
Om ni har frågor eller funderingar kring detta går det bra att e-posta IFKs Kansli på adress enligt ovan eller ringa på 044-21 16 15.

De första stipendierna delades ut

I samband med den första kvartsfinalen mot Alingsås HK 2022 delades för första gången som Albins Minne ut till stipendiater som båda har ett lika stort hjärta som Albin. Personer som ger med sig av hela sitt hjärta utan förbehåll, att se en liten ensam människa på samma sätt som på kända personer och bemöta dem med samma värde. Föräldrarna till Albin och IFK Kristianstad Adolf J:s Stiftelse var på plats och delade ut årets stipendier till Manuella Ambadiang och Alma Roos som båda fick ta emot en check på 3000 kronor.
2023 års stipendium delades ut till Jakob Bondesson från IFK Kristianstads P14 (Födda 2009).

Här kan du se den första prisutdelningen av Albins Minne.

Vill ni bidra till Albins Minne kan ni swisha 123 101 07 76 el BG: 260-7125. Märk med "Albins Minne"