Sveriges häftigaste handbollsklubb

#viställerupp

Vad är #viställerupp?

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

Vad ingår i #viställerupp?

#viställerupp är en gemensam benämning av våra samhällsengagemang. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter inom samhällsområdena Hälsa, Integration, Inkludering och Utbildning som man inkluderar i #viställerupp. Fokus är på barn och ungdomar.

Varför gör alla klubbar detta tillsammans?

Vi vill bli bättre på att lyfta allt de positiva som vi redan gör för barn och ungdomar. Om vi kan få större uppmärksamhet och mer resurser så kan vi också stärka och utveckla detta arbete.

Hur jobbar IFK med #viställerupp?
IFK Kristianstad jobbar aktivt med #viställerupp. Vi har under 2020 startat ett integrationsprojekt i Kristianstad i handbollens tecken.
Handbollen i Skåne har en fantastisk bredd med ett otroligt rikt föreningsliv som hyser både bredd och elit. Antalet seriespelande lag har ökat de senaste åren vilket är ovanligt jämfört med många andra idrotter i landet. Handbollens närvaro är dock svag i områden med socioekonomiska utmaningar. Handbollen har, likt många andra idrotter, blivit attraktiv i ekonomiskt mer gynnade områden och orter. Handbollen behöver därför nå grupper som vi normalt sett inte når. Handbollen vill och behöver jobba mer för att bli en sport för alla. Det måste gå att delta på fler olika sätt i en idrott och med ett bredare utbud. Peter Wadbro är projektledare och vill du veta mer om vårat arbete kan du ringa Peter på 0733-288300

https://handbollsligan.se/vistallerupp/