Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK I SAMHÄLLET

IFK Kristianstad har under åren gjort många insatser för unga i vår region men klubben vill nu öka insatserna att vara en stödjande del i samhället.

”IFK i Samhället” är paraplynamnet för vårt samhällsengagemang med inrikting på det som händer vid sidan av handbollsplanen. En långsiktig satsning där fokus ligger på barn och ungdomar och projekten ska vara inom Hälsa, Integration och Inkludering. IFK i Samhället” är en del av klubbens dagliga verksamhet.

Forskning visar att inlärningsförmågan ökar markant i samband med fysisk aktivitet och att vara i rörelse både främjar och motverkar psykisk och fysisk ohälsa. IFK Kristianstad är en av Sveriges största handbollsklubbar och varje vecka tränar ca 1200 barn och unga med ett IFK-lag. Klubben har därför en viktig del av samhällsutvecklingen för att bidra till en bättre, mer hälsosam och inkluderande region för barn och unga.

Alla lag leds av engagerade ledare som varje vecka med hjärta & passion hjälper barnen att utveckla sig, både på och utanför planen, för att få en meningsfull fritid. Alla ledare fortbildas efter Handbollförbundets reglemente, parallellt utbildar även klubben dessa ledare internt inom ex Krishantering. Alla ledare måste även ta Grönt Kort, en utbildning via Skånes Handbollsförbund om värdegrunder.

Handboll är en av världens mest jämnlika sporter och just jämnlikhet är ett ledord inom klubben. Vi strävar efter att ha så jämn fördelning som möjligt mellan tjejer och killar i lagen, idag är siffran ca 60% killar och 40% tjejer. Detta gäller inte bara lagen, även styrelsen och personalen på kansliet är jämt könsfördelade.

I IFK Kristianstad ska alla få chansen att spela handboll. Klubben har därför sedan många år med stor framgång båda klasserna för Parahandboll. Här driver vi ett rullstolslag och en grupp för gående/stående barn/ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar. Inom denna verksamhet deltar vi också i nationella projekt i samverkan med Svenska Handbollsförbundet.

Vid ett antal tillfällen har vi också bidragit till olika behövande organisationer som FRIENDS, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Mustasch-kampen mm

Klubben är igång med ett par projekt nu, och fler kommer att starta efterhand.
Ni kan läsa mer om resp projekt nedan:

Hand the Ball>>
Bollibumpa 1-4 år >>
Ungdomsverksamheten 5-15 år >>
Parahandboll >>

Projektledare och kontaktperson för ”IFK i Samhället” är Henrik Fröberg. Kontakta gärna honom ifall du har några funderingar eller tankar kring detta arbete!
Kontaktuppgifter; [info@ifkkristianstad.se]

Partners till IFK i Samhället

Huvudpartners
Lions Kristianstad Sparbanken Skåne
Officiella Partners
Enkla Elbolaget ICA Maxi Kristianstad
Thage Bilcentrum Kristianstad
Partners
Advokatfirman VICI Inge Bodelsson C4 Energi
C4 Shopping Cederblads Revisionsbyrå Fasab
Fastighetsbyrå First Hotel C4 Handelsbanken
Hisscompaniet Hornbach Hulthén Försäljning
Invectus KNAUF Danogips Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
Ottosson Truck Peter Olofsson Advokatbyrå PWC
Rörfirman Kristianstad Skyltforum Sparbanken Syd
Sture Perssons Måleri Tinia Wikan Personal