Sveriges häftigaste handbollsklubb

Samhällsengagemang

IFK Kristianstad har i grunden ett stort engagemang i samhället genom vår stora ungdomsverksamhet. Från de allra yngsta i Bollibumpas barn-grupper upp till vår U-elit akademi aktiverar vi ca 750 barn och ungdomar varje vecka vid ett antal tillfällen. Vi har också en viktig verksamhet inom ramen för det vi kallar ”Handboll För Alla”. Här driver vi ett rullstolslag och en grupp för gående/stående barn och ungdomar med olika funktionshinder. Inom denna verksamhet deltar vi också i nationella projekt i samverkan med Svenska Handbollsförbundet.

IFK Kristianstad vill också vara en stödjande del ute i samhället. Vi har sedan en lång tid tillbaka drivit ett skolprojekt där unga seniorspelare på herr- och damsidan är ute i regionens skolor på låg- och mellanstadium och håller ”handbollslektioner”. Vi verkar också i integrationsprojekt och har deltagit i arbetet med den lokala överenskommelsen mellan kommunen och den idéburna sektorn.

Vid ett antal tillfällen har vi också bidragit till olika behövande organisationer som FRIENDS, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Mustasch-kampen mm. Vi strävar också efter att vara inkluderande vad gäller våra A-lagsmatcher och över tid har många grupper fått komma och se på handboll från olika organisationer. Det har varit personer anknutna till Skånes Stadsmissions verksamhet inom Café David, kommunens enheter för ensamkommande unga flyktingar etc.