Dags för match nummer 2 i den här kvartsfinalserien. Match nummer 1 bjöd på allt en slutspelsmatch ska bjuda på. Det avgjordes med matchens sista skott, stämningen i hallen var elektrisk och framförallt så vann våra orangea krigare.

Recap av Kvartsfinal 1
Matchen bjöd till en början på böljande och fysisk handboll. Tonen sattes snabbt vad för typ av match det här skulle bli, en nagelbitare. Lagen följdes åt nästan hela första halvlek, IFK kunde dra ifrån i slutet av halvleken till en 3-målsledning i halvtid.

Direkt efter halvtid så knaprade RIK in den ledningen och det blev en tight, hård och spännande andra halvlek. Matchen avgjordes med sex sekunder kvar när Emil Hansson bombar in mål nummer fyra för kvällen och fastställer slutresultatet 27–25.

Här under ser ni höjdpunkterna från matchen:

Hur gick förra matchen borta mot RIK
Den 2 februari åkte IFK upp till Göteborg för att spela mot RIK, men som många vet så var det en ny upplevelse för båda lagen. RIK skulle spela sin första hemmamatch som inte var i klassiska Lisebergshallen och IFK skulle spela sin första match på bortaplan utan Ola Lindgren vid rodret.

Matchens skulle först spelas i Scandinavium, men flyttades ut till Alingsås och Estrad Arena. Inte råge på det så rådde det snökaos uppe i Göteborgstrakterna så det var ingen publikfest direkt i Estrad. Matchen bjöd dock på underhållning så det räckte och blev över.

Det var en böljande match och RIK hade ett tag en två-målsledning innan IFK gick ikapp och förbi. I halvtid var det dock lika, 16–16. Andra halvlek var jämn men IFK låg nästan hela tiden ett eller två mål före. I slutet hade RIK chansen att kvittera, men så blev ej fallet. IFK vann med 28–29 och IFK:s två bästa spelare var Richard Kappelin och Olafur Gudmundsson.