Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad tillbaka i Handbollsligan

Efter den övertygande segern mot Tatran Presov i tisdags är det nu dags för IFK Kristianstad att spela match i Handbollsligan. Återigen är det dags för hemmamatch, när man nu gästas av Ystads IF. Ett riktigt toppmöte tillika Skånederby med andra ord. Matchen är även av yttersta vikt för IFK Kristianstad som har halkat ner till en femteplats i tabellen och är nu i behov av två poäng i torsdagens hemmamatch.

Ystads IF är ett stjärntätt lag som har börjat prestera resultat på sistone. Laget består av en bra blandning av unga och lite mer rutinerade spelare som har varit ute i Europa och spelat på hög nivå. Lagets bästa målskytt är den unga supertalangen Ludvig Hallbäck, som har noterats för 56 mål på 13 matcher. Ytterligare ett stort hot är den hårdskjutande vänsternian, Jonathan Svensson, som har visat framfötterna under säsongsupptakten. Två spelare som IFK kommer att behöva stoppa om man ska få med sig några poäng från matchen.

I IFK Kristianstad var det, av förståeliga skäl, positiva tongångar efter segern mot Tatran Presov i European League. Laget visade prov på ett snabbt och effektivt kontringsspel i kombination med fint försvars- och målvaktsspel. Inför torsdagens match är förhoppningen att den långtidsskadade Alfred Ehn och Anton Halén ska finnas med i matchtruppen. Nytillskott som kan behövas i detta tuffa derby som dessutom gäller otroligt mycket i den haltande men jämna tabellen. En match som IFK Kristianstad har alla möjligheter att vinna men derbyn har som bekant en förmåga att leva sina egna liv och allt kan hända.

Jacob Nalerius