Sveriges häftigaste handbollsklubb

Redbergslids IK borta

Dags att ge oss ut på vägarna igen i serien. Första resan styr vi till västkusten, Göteborg och laget med flest överlägset flest SM-guld på herrsidan (20 st av 89 möjliga) och flest säsonger i högsta serien (81 av 88 möjliga). Göteborg har även många handbollslag och hallar. Vi styr den här gången kosan mot Prioritet Serneke Arena, vilket blir den 11:e hallen vi spelar i Göteborg sedan millenieskiftet (efter Angereds Sporthall, Frölunda Kulturhus, Heidhallen, Kärra Sporthall, Lisebergshallen, Lundbystrand Sporthall, Lundenhallen, Scandinavium, Torslandahallen och ÖHK-hallen). Sedan 2009 har vi spelat 16 bortamatcher mot Redbergslid, i fyra olika hallar, fast endast tre av dem i Göteborg (Lisebergshallen, Scandinavium och Lundenhallen) för 2019 drabbade vi samman i Estrad Alingsås. På dessa 16 matcher har IFK ett bra facit med 9 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster, snittresultat 28-27 till IFK. Senaste matchen för ett år sedan vann vi med 31-25.

I säsongspremiären borta mot Önnereds HK förlorade Redbergslid med 36-30. I ATG Svenska Cupen är det färdigspelat för Redbergslid som fick respass i åttondelsfinalen mot allsvenska OV Helsingborg med sammanlagt 64-58.

I Redbergslid har vi en gammal IFK-are i form av Mario Lipovac som spelade hos oss i två säsonger 2016-2018 och har följdaktligen två orangea SM-guld.

2017 slutade Redbergslid trea i Handbollsligan (bakom IFK och LUGI), men har därefter haft en alltmer dalande tillvaro (femma, åtta, nia och tolva). De vill såklart bryta den trenden och kommer att kämpa för två poäng så det är upplagt för en spännande match.

Noterbart är att detta blir match nummer 200 i högsta serien (Elitserien/Handbollsligan) för Markus Olsson! Han närmar sig Ólafur Guðmundsson och Johannes Larsson som båda gjorde 212 matcher och Bo Ahlberg som har klubbrekordet på 222 matcher i Allsvenskan som då var den högsta serien.

Biljetter säljs på plats om det finns några kvar. Annars följer ni matchen så klart via C More.

Följ IFK via Cmore

Samtliga matcher i Handbollsligan sänds i C More. C More har nu ett fint erbjudande till alla Kristianstadssupportrar. Nu får du halva priset på C More Plus i tre månader (ord.pris 299 kr/mån) .

Missa inte en sekund av säsongen 21/22 och samtidigt stötta IFK Kristianstad genom att köpa ditt C More- abonnemang via länken nedan ange sedan koden: IFKKHCMP

Då går 250 kronor direkt till IFK Kristianstad och du kan ta del av samtliga matcher i Handbollsligan under säsongen.

TECKNA DITT ABONNEMANG HÄR

(Glöm inte att ange: IFKKHCMP)