Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Ystad borta

Bortaturnén fortsätter, och den här fredagen styr Kagan bussen söderut, till Ystad Arena för match mot IFK Ystad. På sju bortamatcher mot dem sedan 2007 har det blivit fem vinster och två förluster, snittresultat 28-24 till vår favör. Den senaste i februari i år slutade med vinst 26-22.

Likt IFK Kristianstad inledde IFK Ystad serien med oavgjort mot ett förväntat topplag, 32-32 mot HK Malmö i Baltiska Hallen. Det följde upp av en bortaförlust mot IK Sävehof 34-30, vilket gör att de ligger på tabellplaceringen precis under oss med också 1 poäng och tre måls sämre målskillnad. I ATG Svenska Cupen inledde de starkt i åttondelsfinalen genom att vinna mot Alingsås HK hemma med 28-23, och fick en straff i slutsekunderna borta för att ta avgörandet till shoot-out. Men straffen missades så Alingsås gick vidare med vinst 35-28.

I IFK Ystad har vi en gammal IFK-are i mål, Henrik Nordlander, som efter spel i Norge, Spanien och Danmark är åter i svensk handboll.

Tre av våra spelare under 2000-talet har IFK Ystad som moderklubb: André Olsson (M9), Fredrik Petersen (M9) och så klart Leo Larsson (MV).

IFK Ystad gör sin fjärde raka säsong i Handbollsligan, och tidigare placeringar har varit 10-8-10. Tiondeplatsen är ingenmansland där det varken blir slutspel eller kval, åttondeplatsen ledde till slutspel men tyvärr så var det förra året när hela slutspelet ställdes in pga. Covid-19.

Likt IFK Kristianstad är IFK Ystad ett av få IFK-lag som inte spelar i blå-vitt, men till skillnad från oss som har ett blå-vitt klubbmärke har IFK Ystad rött och svart som klubbfärg, och inte heller den klassiska IFK-skölden som klubbmärke.

För frågor om biljetter till matchen får ni kontakta deras kansli på 0411-748 00. Annars följer ni matchen så klart via C More.

Följ IFK via Cmore

Samtliga matcher i Handbollsligan sänds i C More. C More har nu ett fint erbjudande till alla Kristianstadssupportrar. Nu får du halva priset på C More Plus i tre månader (ord.pris 299 kr/mån) .

Missa inte en sekund av säsongen 21/22 och samtidigt stötta IFK Kristianstad genom att köpa ditt C More- abonnemang via länken nedan ange sedan koden: IFKKHCMP

Då går 250 kronor direkt till IFK Kristianstad och du kan ta del av samtliga matcher i Handbollsligan under säsongen.

TECKNA DITT ABONNEMANG HÄR

(Glöm inte att ange: IFKKHCMP)