Sveriges häftigaste handbollsklubb

Jerkahallen

Dags för bortamatch i Handbollsligan. På lördag åker vi till Kungliga Huvudstaden för ett besök i Eriksdalshallen och match mot Hammarby IF.

Hammarby IF

Hammarby har gått bra under hösten och har kvalificerat sig för finalhelgen i Svenska Cupen och är i topp i Handbollsligans tabell tillsammans med IK Sävehof.

En gammal IFK:are hittar vi i Bajen, mittnian Mattias Windahl som stöttade oss här om året sedan då vi hade skador i truppen. Målvaten Linus Bergh har en viss IFK-koppling då hans farmor Britt är den mest framgångsrikaste idrottaren i IFK Kristianstads historia med bland annat 5 SM-guld i friidrott. Hon spelade även handboll och är än så länge den enda kvinnan från IFK som spelat i landslaget.

Eriksdalshallen

På hemmaplan har vi ett monumentalt övertag på Hammarby IF, men på bortaplan är det helt jämnt. Av 20 matcher i Eriksdalshallen har vi vunnit 10 var. Således har någon match aldrig slutat oavgjort även om snittresultatet är 27-27 (13-13).

Eriksdalshallen är på inget vis främmande mark för oss, det är faktiskt den hall som vi spelat flest matcher i utanför Kristianstad. Detta blir vårt 82:a besök där, något som kan tillskrivas att denna k-märkta byggnad varit Stockholms främsta handbollsarena sedan den övertog den platsen från Skeppsholmshallen (nu en del av Moderna Museet) 1940. Andra städer har byggt ny hall både en, två och tre gånger sedan dess, typ Kristianstad. Under årens lopp har vi mött 15 olika lag och även spelat SM-final i hallen 1951 mot AIK.

Se matchen

Om ni vill se matchen på plats kan ni köpa biljett via Hammarbys biljettsida.

Matchen sänds på Handbollsligan.live.

Nästa match

Nästa match är sista matchen för den här gången i EHF European League hemma i Kristianstad Arena på tisdag 5 december, 18.45.

Nästa match i Handbollsligan är även den på hemmaplan, IK Sävehof lördag 9 december, 16.30.

Biljett köps via våra samarbetspartners ICA Maxi och Coop City, via vår biljettsida eller på plats i Arenan.