Sveriges häftigaste handbollsklubb

Åttondelsfinal

ATG Svenska Cupen går nu in i slutspelet.

Alingsås HK

Alingsås HK och IFK Kristianstad har mötts i många slutspelsmatcher. Förutom de tre raka SM-finalerna 2015-2017 har vi även mötts i kvartsfinaler och semifinaler. Senast var semifinalen förra årets ATG Svenska Cupen som slutade med finalplats (och sedemera guld) för IFK.

De flesta av våra slutspelsmöten har skett i Estrad Alingsås som invigdes mot IFK i slutspelet 2013, men det allra första var 2012 i den klassiska Skolådan, Nolhagahallen. Och på fredag blir det ett kärt återseende för Estrad Alingsås är nämligen uppbokad hela helgen för Alingsås HKs 50-årsfest. Stort grattis passar vi på att säga, och vi hoppas innerligt att Alingsås HK hänger i i minst 50 år till. I Nolhagahallen skrällde vi våren 2012 med att vinna kvartsfinalen i tre raka matcher. Vår senaste match i Nolhagahallen var Annandagen 2012.

Statistiken för våra möten hittar ni här.

Förutsättningar

Åttondelsfinalen avgörs över två matcher, med sammanlagt resultat. Regeln om mål på bortaplan är borttagen inom handboll. Vid lika resultat efter två matcher går matchen i Arenan på onsdag direkt till avgörande på shoot outs. Då vi spelar i samma serie inleds varje match med tre shoot outs vardera.

Se matchen

Om ni "samlar på hallar" och missade Nolhagahallen får ni gärna bocka av den på fredag och stötta oss på plats. Biljetter säljs endast på plats.

Matchen sänds även på Solidsport.