IFK föll på mål-linjen mot Hamburg

2014-11-19

Det blev en sprakande handbollstillställning i Kristianstad när IFK Kristianstad tog emot Hamburg SV i EHF-cupen. Fantastiska 4987 åskådare skapade en underbar inramning och IFK bjöd verkligen upp till dans. Hemmalaget presterade i första halvlek den bästa handboll man spelat i modern tid då man med stor effektivitet framåt och ett tätt och uppoffrande försvars-spel gick till pausvila med en ledning på hela 16-10. Under denna halvlek var Dan Beutler mycket inspirerad i kassen och tog bl a två straffar i rad av en för dagen rätt blek Hans Lindberg. Jonathan Stenbäcken var tillbaka och fick verklig styr på anfallsspelet både med egna avslut och inspel till 6-meters avslut. I Hamburg inledde Johannes Bitter starkt i målet men mattades efterhand som IFKs ledning växte och byttes ut mot Max Herrman. Hemmalaget vände in i omklädningsrummet med förhoppningar om en stor skräll.

I andra halvlek blev Hamburgs försvarsspel tätare ju längre matchen led och i takt med att orken tröt för hemmaspelarna kom också målen alltmer sällan. En kort bit in i andra halvlek kom Johannes Bitter tillbaka i Hamburg-målet och sedan var kvällens förhoppningar om seger snart över. Bitter gäckade både skyttar och kanter och det var endast kvällens bästa IFK-målskytt Anton Lindskog som bemästrade avsluten från 6 meter. Hamburgs spänstige högernia Adrian Pfahl visade hög klass när han prickade in fem mål under andra halvlek. IFK orkade inte riktigt hem och det utnyttjade bl a Torsten Janssen med 3 mål under matchens avslutning.

Nu blir det till att slipa knivarna och ladda om inför returen den 30/11 i Hamburg. Två mål är ingenting i handboll och nu vet vi att vi är väl så bra som Hamburg när det stämmer för oss.

Målskyttar IFK Kristianstad: Anton Lindskog 6, Markus Olsson 5, Andreas Cederholm 4, Jonathan Stenbäcken 4, Kristian Björnsen 3, Jerry Tollbring 2 (1), Johan Jepson 1, Fredric Pettersson 1, Christian O'Sullivan 1.