En hejdundrande seger

2014-11-26

Det var serieledarna mot formstarka trean, det var utsålt i hallen, det var derby, stämningen var elektrisk dvs det var upplagt för en Skånsk klassiker. Vilken match det blev.

Hemmalaget satte sig tidigt i förarsätet med ett tätt försvarsspel och en Dan Beutler som inledde med en straffräddning och en frilägesparad. I det andra målet stod Anders Persson mycket bra inledningsvis . IFK öste dock på framåt med både avslut från ustarke Fredric Pettersson på 6 meter, i kontringar och från distans och IFK gick fram till 12-8. Sista delen av första halvlek darrade hemmalaget till, de tekniska felen kom fram och Ystad kunde jämna ut ställningen så att IFK gick till pausvila med uddamålsledning 13-12.

Efter en kraftfull genomgång av Ola i pausen kom IFK ut till andra halvlek som hungriga tigrar. Med en kraftfull urladdning de inledande 15 minuterna pulvriserades ett tappert kämpande bortalag. Ingenting kunde stoppa de orangea i kväll. Från straffpunkten var återigen Kristian Björnsen säkerheten själv när han satte 4 av 4 och trion Markus Olsson, Jonathan Stenbäcken, Andreas Cederholm virvlade runt så att Ystads-försvaret till slut inte visste varken ut eller in.

Det gick i princip att ta på stämningen i hallen. Den var stundtals magnifik och endast det gedigna bygget hindrade taket från att lyfta.

Det var många minnesvärda insatser i hemmalaget. Daniel Lindgren och Fredric Pettersson mittblock som motade skott efter skott. Johan Jepsons uppoffrande "ställ dig i vägen och få en stürmer med dig" spel som gör ont men är värt hur mycket som helst, Dan Beutlers stundtals magnifika målvaktsspel (46 i räddningsprocent gav honom välförtjänt pris som matchens lirare) och det tveklösa anfalls-spelet.

11 te raka segern för IFK Kristianstad och befäst serieledning ger råg i ryggen inför den viktiga returmatchen mot Hamburg på lördag.

Publik: 4996 (utsålt)

Målskyttar IFK Kristianstad: Kristian Björnsen 6 (4), Fredric Pettersson 6, Markus Olsson 5, Andreas Cederholm 4, Jonathan Stenbäcken 3, Christian O'Sullivan 2, Daniel Lindgren 1, Jerry Tollbring 1.