Utslagna ur EHF-cupen trots seger mot Hamburg

2014-11-30

IFK gör en heroisk insats i returmötet mot Hamburg och vinner med 28-26. Tyvärr räcker inte detta för avancemang utan Hamburg går vidare till EHF-cupens gruppspel i i kraft av fler bortamål. IFK Kristianstad vill rikta ett stort tack till alla fantastiska supportrar som åkt hela vägen ned till Tyskland för att stötta killarna, ert engagemang och stöd är obeskrivligt!

I den första halvleken gör IFKs målvakt, Leo Larsson sin bästa insats för säsongen. Leo som var rena väggen i målet var en starkt avgörande faktor till att IFK Kristianstad likt matchen i Kristianstad Arena var det lag som höll starkast grepp om matchen.

IFK har ledningen hela den första halvleken. Bundesligalaget hade stora problem med IFK:s kompakta försvar vilket ledde till många stressade avslut. Framåt spelar IFK med mycket fart och kreativitet vilket skapar ytor för Fredric Petersson som gör även han gör en bra match, 5 mål idag. Första halvleken avslutas med en läckerhet då Jonathan Stenbäcken stänker dit ett stillastående frikast bakom ryggen på Johannes Bitter och IFK går till halvtidsvila med en ledning med 16-12.

I den andra halvleken kommer Hamburg tillbaka in i matchen. I Hamburg kliver veteranen Torsten Jansen fram och gör några snygga mål. Likt första matchen i Kristianstad börjar Hamburg knappa in på avståndet och med kvarten kvar har den tyska klubben ledningen för första gången i matchen.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen får Fredric Pettersson sin tredje utvisning och får därmed rött kort vilket skapade problem då Anton Lindskog ej var med idag då han dras med ryggproblem.

IFK är nu inne i en jobbig period i matchen. Hamburg får göra enkla mål medan IFK gör chansavslut från 14 meter och det känns som matchen ska rinna ur IFKs grepp. Men likt många andra gånger denna säsong så visar IFK Kristianstad prov på ett stort krigarhjärta och moral och vägrar vika ned sig och återtar ledningen. Sista minuten är oerhört nervös. Med tio sekunder kvar gör Andreas Cederholm 26-28 och IFK lyckas erövra bollen men tiden går ut innan och matchen är slut. IFK Kristianstad åker därmed ut ur EHF-cupen efter färre bortamål.

Att vinna borta mot Hamburg är starkt, väldigt starkt och vi hade aldrig klarat utan vår fantastiska publik i ryggen. Att se 200 personer ta sig hela vägen ned till Hamburg för en match där IFK på förhand var ganska utdömda ger gåshud!

Tyvärr tar Europaäventyret slut för denna säsongen och nu är det fullt fokus på Elitserien som gäller. Nästa match är redan på onsdag tar vi emot H43 i Kristianstad Arena.

Till sist, mitt i det orangea havet på läktaren idag fanns även Olafur Gudmundsson som var på plats och stöttade sin gamla klubb, kul att se!

Målskyttar IFK:

Markus Olsson 5, Jerry Tollbring 5, Kristian Björnsen 4(3 på straff), Andreas Cederholm 4, Fredric Pettersson 4, Jonathan Stenbäcken 3, Albin Lagergren 1, Daniel Lindgren 1, Christian O`Sullivan 1,