En seger det sjöng om !

2014-12-03

IFK Kristianstad gjorde processen kort mot H 43 i kvällens Skånederby. Efter ledning med 7 mål (18-11) i paus drygade man ut försprånget i inledningen av andra halvlek och kunde sedan spela av matchen som slutade 32-23.

Det var klasskillnad mellan lagen och det syntes att det var toppen mot botten i kvällens möte. IFK inledde matchen med ett snabbt spel där kontringar och ordentligt tryck i första och andrafas gav utdelning fram till 7-2 efter 10 minuter och 12-6 efter en kvart. H 43 hade svårt att hålla emot en för dagen mycket bra Fredric Pettersson på linjen. Målvakten Torsten Jacobsson kom in i borta-buren och gästerna kunde jämna ut spelet bland annat efter 2 svettiga straffräddningar och plötsligt stod det 13-10. IFK bytte också målvakt och in kom nyförvärvet Fredrik Ohlander och han hade verkligen bestämt sig för att visa att IFK satsat på rätt man. Fredrik radade upp räddning och fick samtidigt mycket god hjälp av försvaret som tvingade H 43 till många svåra avslut.

Ett litet ryck i inledningen av andra halvlek fram till 22-12 och 25-13 stängde matchen helt och IFK kunde sedan spela av matchen.

Förutom nämnde Fredric/k-arna Ohlander i målet och Pettersson på mitt-sex tog Johannes Larsson vara på förtroendet och gjorde en mycket bra match. Även Markus Olsson var stark i genombrotten.

Stort beröm också till Södra Kurvan som tog ytterligare ett steg och sjöng sig genom hela matchen.

Publik: 4712 personer

Målskyttar IFK Kristianstad: Fredric Pettersson 9, Johannes Larsson 6, Markus Olsson 6, Andreas Cederholm 3, Johan Jepson 2, Albin Lagergren 2, Christian O' Sullivan 2, Kristian Björnsen 1(1), Oskar Cosmo 1.