Segertåget fortsätter

2014-12-09

Efter en trög start visade IFK Kristianstad stegvis klassen och vann kvällens match med hela 31-22 (14-11) inför 4739 jublande hemmafans.

Det var gästerna RIK som inledde bäst och utnyttjade en hafsig och trevande hemmastart och gick upp till ledning 1-5. Då verkade det lite som om IFK fortfarande var kvar i omklädnings-rummet. Tidig time-out från Ola Lindgren och försvarsmuren tätades och farten framåt ökade. Ola beordrade ut Johan Jepson som försvarsspets för att få bort Linus Arnesson som inledde starkt och det hade effekt. Steg för steg arbetade sig hemmalaget ikapp och vid 11-10 ca 25 minuter in i matchen var man i ledning för första gången. Då hade Leo Larsson också blivit riktigt varm i kläderna i målburen och svarade för en radda starka räddningar de sista 20 minuterna av halvleken som IFK avslutade bäst och kunde efter mål på kontring i halvlekens sista sekund av Albin Lagergren gå till pausvila med en tremålsledning 14-11.

I den andra halvleken var det sedan IFK Kristianstad som styrde matchen fullt ut. RIKs attacker blev tamare och tamare och när de kom till skott stod Leo i vägen för att sedan skicka bollen till Kristian Björnsen som stod för en ordentlig målexplosion i den andra halvleken med 8 mål (11 totalt varav 5 på straff). Siffrorna rann iväg och de sista 8-10 minuterna blev en defilering mot ett slaget RIK som får bita ihop och komma igen. Att besegra Kristianstad på hemmaplan har visat sig vara en svår nöt att knäcka denna säsong och IFKs rekordsvit håller i sig.