Pang-pang handboll när IFK tog 15:de raka

2014-12-17

Efter Drotts seger mot GUIF och vetskapen om att IFK stundtals har svårt att komma till tals med hallänningarna fanns det förväntningar på en jämn match i Arenan denna onsdagskväll. Hemmalaget ville dock inte lyssna på det örat utan körde gasen i botten och utklassade gästerna HK Drott med 36-23 (16-11) inför 4878 lyckliga supporters i publiken.

När matchen väl kom igång efter de inledande minuterna var det målvakten Leo Larsson som angav tonen. Räddning på räddning följdes upp med svepande och blixtsnabba utkast till en snabbfotad Kristian Björnsen som hade liten kontrings-julafton. . När inte detta räckte satte han straffar prickfritt och fick in det mesta från kanten och blev till sist tvåsiffrig i målprotokollet med 10 mål varav 4 på straff. Lysande! Försvaret blandade och gav i första halvlek men vad spelade det för roll när Leo Larsson agerade vigare än Krutis i målet. Efter paus fortsatte hemmalaget att trumma på och målen haglade in bakom gästernas målvakt Robert Bladh som hade en otacksam uppgift när försvaret inte hängde med i svängarna. Faktum är att det var Bladh som höll nere siffrorna under den första halvleken. IFK Kristianstad kunde tämligen enkelt säkra en utklassnings-seger. När slutsignalen ljöd stod det 36-23 på mediakuben. Leo Larsson fullföljde matchen som han började och noterade en räddningsstatistik på ca 50 %, briljant. Målmaskinen Kristian Björnsen gör en mycket bra match och när Johannes Larsson fick de sista 10 minuterna fick han bl a till en japan, läckert assisterad av Daniel Lindgren. Försvaret var tätt och den första kvarten i andra halvlek orkade gästerna bara med 4 mål. Jerry Tollbring tog vara på sina chanser och Andreas Cederholm fick igång bössan i andra halvlek. Hos gästerna var det nämnde Bladhs första halvlek och Pontus Zetterman (8 mål) som höjde sig över mängden.

Målskyttar IFK Kristianstad: Kristian Björnsen 10 (4), Andreas Cederholm 6, Jerry Tollbring 5 (1), Johannes Larsson 3, Markus Olsson 3, Christian O'Sullivan 2, Fredric Pettersson 2, Johan Jepson 1, Albin Lagergren 1, Daniel Lindgren 1, Anton Lindskog 1, Jonathan Stenbäcken 1.

Publik: 4878 personer