Sveriges häftigaste handbollsklubb

A-pojkarna vidare i USM

2015-01-12

I helgen blåste våra A-pojkar (födda 1998) med Egon till Växjö för att spela Steg 3 i USM. Fyra matcher skulle spelas mot i tur och ordning HK S-hof, HK Farmen, Åhus Handboll och Växjö HF.

Under lördagen inledde IFK med att besegra HK S-hof med 34-23. En bra start på helgen. På kvällen skulle sedan HK Farmen stå för motståndet och efter en relativt jämn första halvlek kunde IFK gasa på i andra och vinna komfortabelt med 31-17.

På söndagen väntade först en derbymatch mot Åhus Handboll. Åhus som ställde upp i turneringen med ett lag bestående av mestadels spelare som är ett år yngre. Detta visade sig tydligt då Åhus inte orkade stå emot ett betydligt starkare och större IFK. Slutresultatet blev 30-19. I och med tre segrar var avancemanget klart redan innan sista matchen men pojkarna vill definitivt inte släppa några poäng och gjorde processen kort med Växjö. Helgen avslutades med vinst 28-15.

En bra genomförd helg av pojkarna som utvecklas positivt. Tydligt att fysiken och tempot hos IFK var outstanding i Växjö i helgen.

Steg 4 för A-pojkar spelas den 14 och 15/3.

För info om målskyttar besök:

http://www.svenskhandboll.se/handbollinfo/tavling/serierresultat/?season=2014&district=2100&series=1400558

Till nyhetsarkivet