Storseger borta mot Drott i omstarten

2015-02-05

IFK fick kvitto på att man skött träningen under uppehållet och kunde mycket enkelt avfärda HK Drott på bortaplan. Efter pausledning 18-10 skrevs till slut segern till hela 35-23 i en glest besatt Halmstad Arena.

IFK satte gasen i botten från start och gick fram till 0-3 och 1-5 efter bra försvars-spel och fina räddningar av Leo Larsson i målet. Drott vaknade dock till liv och segade sig upp till 5-7. Närmre än 2 måls underläge kom dock aldrig hallänningarna denna kväll. IFK gjorde ett nytt ryck och vips var det 7-14 och matchen var i stort sett avgjord. IFK gick till pausvila med ledning 18-10 efter en gedigen halvlek där Fredric Pettersson höll ihop försvaret och Leo Larsson var mycket bra i målet med en räddningsprocent på nästan 50 %.

I andra halvlek fick så Magnus Dahl göra tävlingsdebut i den orangea tröjan. Efter en trevande inledning blev Magnus stegvis varm i kläderna och debuten blev godkänd. Här finns säkert potential för mera.

Ola matchade huvuduppställningen matchen igenom och fick kvitto på att formen är bra. Hur bra är svårt att säga då Drott gjorde en mycket blek match. Det blir en betydligt tuffare match på söndag då det är seriefinal i en utsåld Kristianstad Arena när Alingsås kommer på besök. Då får vi en bättre värdemätare på hur bra IFK är.

Målskyttar i IFK: Kristian Björnsen 8 (1), Markus Olsson 7, Andreas Cederholm 5, Albin Lagergren 4, Fredric Pettersson 4, Christian O'Sullivan 2, Jonathan Stenbäcken 2, Jerry Tollbring 2, Petter Nyström 1.