Övertygande IFK-seger i seriefinalen!

2015-02-08

IFK Kristianstad övertygade stort när man i den tidiga seriefinalen slog Alingsås med 30-26 (18-10) efter en mycket stark första halvlek där det mesta stämde för hemmalaget.

Storpubliken på 4993 personer kunde nöjt vandra hemåt på söndagskvällen efter att ha sett IFK vinna en odiskutabel seger i toppmötet mot Alingsås HK. IFK tog kommandot redan i matchinledningen med hjälp av ett tätt och robust försvar där jätten Fredric Pettersson höll ihop styrkorna på ett imponerande sätt tillsammans med Jonathan Stenbäcken som också gjorde en mycket bra match. När Andreas Cederholm dunkade in sitt femte mål gav det IFK en ledning på 5 bollar fram till 11-6. Han avlöstes sedan av Albin Lagergren som levererade och med 3 mål under de sista 7 minuterna av halvleken bidrog till att IFK kunde gå till pausvila med en ledning på hela 18-10. I den absoluta slutsekunden kontrade nämligen Jerry Tollbring mycket påpassligt in IFK s 18 mål.

IFK inledde den andra halvleken med 2 raka mål upp till en 10-målsledning. Sedan duggade utvisningarna tätt vilket gjorde matchbilden ryckig. Även antalet tekniska fel från hemmalaget ökade och Alingsås kunde närma sig något i målprotokollet efter hand. IFK hade dock hela tiden ett fast grepp om matchen och Alingsås var denna kväll ett nummer för litet. I målet stod Leo Larsson för några riktigt kvalificerade räddningar när det som bäst behövdes. Jonathan Stenbäcken dirigerade sina trupper på ett mycket bra sätt.

IFK har nu 18 raka segrar (19 om man räknar in matchen mot H 43) och kommer allt närmre en efterlängtad serieseger

IFKs målskyttar: Andreas Cederholm 5, Albin Lagergren 5, Markus Olsson 5, Jonathan Stenbäcken 4, Kristian Björnsen 3 (1), Fredric Pettersson 3, Anton Lindskog 2, Johan Jepson 1, Christian O'Sullivan 1, Jerry Tollbring 1.