Sveriges häftigaste handbollsklubb

Målvaktsduon till kommande säsong spikad.

2015-03-16

Vi är glada är kunna meddela att målvaktsduon för kommande säsong är spikad.

IFK Kristianstad är glada att berätta att Nebojsa Simic nu är läkarundersökt och avtalet är nu också underskrivet av båda parter. IFK Kristianstad och Nebojsa Simic överens om ett 2 års avtal.

-Vi har letat brett, både i Sverige och utomlands efter en målvakt som motsvarar de krav vi har satt upp. Vi är mycket nöjda med att Nebojsa har valt IFK Kristianstad för de nästkommande två säsongerna. Med Nebojsa och Leo Larsson får vi ett utmärkt målvaktspar. Förhoppningsvis spelar vi många matcher nästa säsong och då krävs det att vi har två riktigt bra målvakter för att orka med alla matcher på ett bra sätt, säger Mats Samuelsson i IFK Kristianstad.

Nebosja Simic (Foto: Bildbyrån)

- Jag är såklart nöjd med att få spela i IFK Kristianstad de två nästkommande säsongerna, IFK är Sveriges just nu bästa lag och jag hoppas jag skall bidra på ett bra sätt att utveckla IFK ytterligare ett steg, säger Nebojsa Simic. Jag hade ett antal anbud från klubbar ute i Europa, men IFK Kristianstad kändes helt rätt för mig som nästa steg i min karriär. Jag ser fram emot att få jobba med både Ola Lindgren och målvaktstränaren Jesper Larsson. Jag har haft två fina år i Malmö, jag har trivts både i klubben och staden, men nu flyttar jag till Kristianstad i början av juli, avslutar IFK:s nästa målvakt.

IFK Kristianstad och Leo Larsson överens om en fortsättning

IFK Kristianstad även berätta att vi är mycket glada över att kommit överens om en fortsättning med Leo Larsson. Det nya avtalet sträcker sig fram till juni 2016. När vi skrev på avtalet så var båda parter överens om att vi behövde känna varandra bättre och därmed fanns en möjlighet för båda parter att säga upp avtalet efter en säsong.

- Från vår sida, så har Leo Larsson överträffat våra förväntningar, han har utvecklat sitt målvaktsspel på ett bra sätt och bidragit med en ny dimension i vårt spel. Tack vare sina fantastiska utkast och sin förmåga att sätta igång spelet snabbt, så har vi både fler kontringar och andra vågs mål den här säsongen. Leo bidrar dessutom på ett mycket bra sätt i truppen. Vi är mycket nöjda med att Leo fortsätter nästa säsong hos IFK, säger Mats Samuelsson i IFK Kristianstad.

Leo Larsson (Foto: Bildbyrån)

- Jag tycker IFK Kristianstad har infriat mina förväntningar när det gäller träningskvalitet och kvantitet och jag har dessutom fått en målvaktsmentor i Jesper Larsson som bidragit till min utveckling. Jag ser fram emot en fortsättning i IFK nästa säsong med alla utmanande matcher och den härliga publiken, avslutar Leo Larsson.

Till nyhetsarkivet