Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK satsar ungt i A-truppen!

2015-04-28

IFK Kristianstad förlänger med Johan Nilsson och Oskar Cosmo i ytterligare ett år. Samtidigt har vi tecknat ett två-årsavtal med 19-årige Philip Henningsson som flyttar till Kristianstad och kommer att träna med IFK Kristianstad men under år ett på kontraktet vara utlånad till IFK Ystad. Detta är ett steg i den satsning vi i klubben gör för att långsiktigt fasa in unga spelare i vår A-trupp där konkurrensen är mycket hård.

-Vi tycker att både Johan och Oskar har utvecklats väl under den första säsongen i a-lagstruppen, säger Mats Samuelsson i IFK Kristianstad.

-Killarna har tagit till sig av den hårda träningen på ett riktigt bra sätt och vi ser stor utvecklingspotential i dem båda två. Det ska bli intressant att följa både Johan och Oskar kommande säsongen, avslutar Mats Samuelsson

-Jag trivs mycket bra, känner att jag utvecklas hela tiden och ser fram emot ytterligare en säsong i IFK, säger Johan Nilsson. Jag hoppas kunna utmana de etablerade spelarna på nio meter om speltiden.

-Jag trivs verkligen bra i IFK och ser fram emot ytterligare en säsong med framför allt möjligheten att få träna hårt med fysträning på förmiddagen och handboll på eftermiddagen för att kunna utveckals så bra som möjligt. Det är också mycket inspirerande att få jobba bakom Anton Lindskog och Fredric Pettersson och att få utmana så bra spelare, säger Oskar Cosmo.

Philip Henningsson är en stor stark vänster 9a med ett bra skott och genombrott, som täcker både 3a och 2a bakåt. Philip har varit topp 5 i målskyttet i allsvenskan de båda senaste säsongerna och var en ledande spelare för IFK Ystad trots sina 19 år. Philip kommer att flytta till Kristianstad för delta i ett projekt med syftet att förbereda unga talanger för spel i IFK Kristianstads A-lag genom att få möjligheten att träna på samma sätt och med samma förutsättningar som IFKs a-lagsspelare.

-Vi är väldigt glada att Philip valde IFK Kristianstad och har tålamod med sin handbollskarriär och det ska bli spännande att följa hans utveckling under året, säger Patrick Karlsson i IFK Kristianstad. Syftet med talangprojektet är att erbjuda 3-6 talanger från både egna leden och utifrån möjligheten att träna strukturerat och mycket som en förberedelse i sin fortsatta karriär förhoppningsvis då i IFK Kristianstad. Projektet skall ledas och planeras av Utvecklingsansvarige Björn Sätherström ."

-Det känns fantastiskt att en så stor klubb som IFK Kristianstad är intresserade av mig.Det var framförallt möjligheten att träna och utveckla min fysik med IFK Kristianstad samtidigt som jag kan spela kvar och få mycket speltid med IFK Ystad som blev avgörande för mitt val. Jag vet att det finns mycket att utveckla med min fysik samtidigt som det var viktigt för mig att kunna få mycket speltid, säger Philip Henningsson.

Till nyhetsarkivet