Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad lånar ut spelare till Vinslövs HK

2015-07-10

Som ett led att bli en ännu starkare handbollsregion kommer fyra spelare att lånas ut från IFK Kristianstad till Vinslövs HK. Herman Bosson, Fredrik Landin, Anton Andersson och Wiktor Rundqvist (födda 1995 och 1996) är spelarna som vi hoppas skall få ett extra lyft av att tampas mot bättre spelare och lag i Allsvenskan under kommande säsong. Alla spelarna har under föregående säsong spelat i IF Kristianstad i division 1 och Herman, Fredrik och Anton har spelat hem ett USM silver för Juniorer. Herman och Fredrik har också representerat Sveriges U19 landslag och kommer också att spela UVM i Ryssland i augusti. Herman, Fredrik och Anton är 3 av 6 killar som ingår i IFK Kristianstads projekt med syftet att förbereda unga talanger för spel i IFK Kristianstads A-lag genom att få möjligheten att träna på samma sätt och med samma förutsättningar som IFKs a-lagsspelare.

Utlåningen innebär att de kommer att träna förmiddag och eftermiddag och få tillgång till kvalificerade handbollsinstruktörer, fystränare, kostrådgivare, mental tränare och medicinsk service. Killarna kommer att träna alla förmiddagspass och en kväll i veckan med IFK Kristianstads A-lag som utgångspunkt och resterande kvällspass och spel i Vinslöv HK under ledning av Niklas Martinsson.

"Vi är väldigt glada att vi fått till detta samarbete med Vinslöv HK och det skall bli kul att få se hur Vinslöv utvecklas som klubb i allsvenskan samt hur våra killar kan utvecklas i denna miljö." ­- Tobias Jarl, Sport Teamet IFK Kristianstad."

"Vi ser det som en bra utveckling för killarna att få spela på en högre nivå för att utvecklas ytterligare. Att de samtidigt får vara kvar i sin hemmiljö, ingå i vårt lärlingskoncept och träna fys på förmiddagarna med IFK skall förhoppningsvis leda till att de blir redo att ta på sig den orangea tröjan i framtiden." – Björn Sätherström, Utvecklingsansvarig IFK Kristianstad

"Det är med stor glädje som vi har diskuterat fram denna lösning med IFK Kristianstad för att ytterligare stärka vår handbollsregion. Med detta upplägg kommer VHK att ha en ung och bred trupp väl förberedda på debutsäsongen i Allsvenskan. Vi hoppas dessa unga spelare med god handbollskunskap och engagemang skall tillföra vårt lag ytterligare en dimension.

Tillsammans med övriga spelare i vårt A-lag hoppas vi kunna bjuda på attraktiv och positiv handboll i vinter. Det kommer också att stärka hela föreningen eftersom vår ungdomsverksamhet på nära håll får stifta bekantskap med genuint välutbildade handbollsspelare." – Stellan Grönberg, Ordförande VHK

Till nyhetsarkivet