Sveriges häftigaste handbollsklubb

Hanisch redo för Flensburg

2015-07-20

Efter några dagars spel nere på sanden i Åhus startade igår Handbollsfiesta i Kristianstad Arena.

IFK Kristianstad rivstartade säsongen med en meriterande seger mot Bundesligalaget MT Melsungen. En av de mer tongivande spelarna var vårt nyförvärv från Hamburg, Richard Hansich. Vi tog ett snack med Richard och hans tankar kring kvällens möte med det tyska storlaget SG Flensburg Handewitt.

Det blev en lyckad debut i Kristianstad Arena. Du stod själv för fem mål och flera fina insatser, dina reflektioner från gårdagens match mot Melsungen?

-För att spelat så kort tid tillsammans får jag säga det gick bra. Man kanske inte ska dra för stora växlar vid en träningsmatch men det är allt skönt att ha ett positivt resultat med sig. Trots att det inte är det viktigaste att vinna nu i början så är det klart skönare än att förlora.

Din egen insats?

- Det kändes bra, fick en bra start på matchen kanske en liten dipp i mitten och känner väl sedan att jag avslutade matchen ganska bra. Det var min första match på länge så får säga att det var en godkänd insats.

Samarbetet med Christian O`Sullivan såg bra ut, ni spelade med mycket fart vilket skapade stora problem för det storväxta tyska laget.

- Ja som du säger vi är något mindre och då gäller det att ha mer speed. Christian och jag sa till varandra innan matchen att vi skulle spela enkelt och inte krångla till spelet vilket fungerade bra.

Hur skulle du själv beskriva dig själv som spelare?

-Jag har ett ganska bra spelsinne och är duktig på att sätta andra spelare i bra lägen. Som handbollsspelare gäller det att vara komplett och att vara bra på det mesta. Har ganska lätt anpassa mig och jag har genom åren även lärt mig att göra mål.

Bild från förra säsongen då Hamburg slog ut IFK Kristianstad ur EHF-Cupen. (foto: Bildbyrån)

Du har nu tränat drygt en vecka med ditt IFK. Hur har veckan sett ut?

- Det känns bra. Då det var beachhandboll förra veckan så har vi inte haft den absolut värsta fysträningen utan fått en tacksam start. Har tidigare år varit med om man kört så hårt att man haft träningsvärk i fem dagar. Men nu är det lagt åt sidan och den tuffa träningen kommer att komma här de närmsta veckorna så nu fokuserar vi framåt.

Ikväll möter vi Flensburg i Handbollsfiestan. Ett lag du tidigare mött och tre av spelarna spelade du med Hamburg förra säsongen. Vad kan du säga om Flensburg och dina tidigare lagkamrater?

- Flensburg är ett mer bollskickligt lag än Melsungen. De spelar mer nordiskt med ett bra försvar och målvaktsspel och är starka i sitt kontringsspel. Jag tycker faktiskt att de är ett bättre lag än Melsungen, med ett bredare spel gör Flensburg det svårt för sina motståndare. Inför denna säsong har de värvat Petar Djordic som är en bra skytt, Henrik Toft-Hansen en bra mittsexa som fångar inspelen till linjen och Kentin Mahe som har en liknande spelstil likt mig och är väldigt bra på att sätta andra spelare i läget.

Nycklarna till seger ikväll?

- Låter kanske klyschigt men det är som vanligt. Ska vi vinna matchen ikväll krävs det bra försvar som leder till att vi kan få göra enkla mål. Ska vi ha chans att vinna mot lag som Melsungen och Flensburg krävs det att vi undviker slarvfel och tekniska fel.


En högintressant match väntar ikväll mellan gårdagens två vinnarlag Kristianstad och Flensburg (Karlskrona vann även sin match mot Bregenz).

Klockan 20:00 börjar matchen mot Bundesligalaget och innan dess (kl. 18.) möter Ystad – Melsungen.

Biljetter till Handbollsfiestan köper du enklast här

Till nyhetsarkivet