IFK föll Mot Flensburg inför över 1800 åskådare

2015-07-20

Årets Handbollsfiesta avslutades på måndagskvällen i Kristianstad Arena. Först ut var Ystads IF som låg under stort i paus men hämtade upp sig rejält i andra halvlek men föll ändå till slut med 35-37. Kim Andersson visade än en gång att han kommer att bli en stor attraktion oi årets Elitserie.

Kvällen avslutades sedan med toppmötet mellan IFK Kristianstad och gästerna SG Flensburg Handewitt. Någon riktigt dramatisk match blev det inte. Flensburg tog tag i taktpinnen direkt och efter knappa kvarten hade man ledning med 11-5 när IFK tog TO. Sedan följde IFKs bästa period när man gjorde 5-0 på gästerna och Leo Larsson i målet fick tag på riktigt många bollar. IFK gick till pausvila med underläget 12-15. I andra halvlek kom dock IFKs anfallsspel helt till korta mot ett stabilt spelande Flensburg. Försvaret täckte av och när skotten kom igenom stod Kevin Möller i vägen. Han släppte bara in 7 bollar på hela halvleken.

det blir nya tag på måndag den 27/7 kl 19:00 då Sönderjyske med Claus Kjeldgaard i laget kommer på besök. Lagen möts också den 29/7 kl 19:00. Båda matcherna i Arenan och det är fri entré.

IFKs målskyttar: Anton Lindskog 5, Kristian Björnsen 3(3), Petter Nyström 3, Andreas Cederholm 2, Philip Henningsson 2, Albin Lagergren 2, Christian O'Sullivan 1, Fredric Pettersson 1.