Sveriges häftigaste handbollsklubb

Första matchen i Tyskland slutade med vinst

2015-07-31

Torsdag till söndag befinner sig A-laget i södra Tyskland (Göppingen) för att matcha och träna inför kommande säsong. Två matcher skall spelas och den första spelades ikväll mot TBS Schwabingen Gmünde. Ett lag som till vardags håller till i den tyska tredjedivisionen.

Det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst utan IFK kopplade greppet ganska omgående och kunde i princip hela matchen dryga ut ledningen. Framförallt var det temposkillnaden som var påtaglig. Att hela laget luftades gjorde också att orken fanns att springa med motståndarna i 60min. Slutresultatet blev 36-23 (19-12) och målskyttet spritt över samtliga händer förutom målvakterna (stod vars en halvlek). Tyvärr deltog inte Fredric Pettersson i matchen på grund av sjukdom men förhoppningen är att han spelar imorgon.

Imorgonkväll väntar betydligt tuffare motstånd i form av Frisch Auf Göppingen. Bundesligalaget som leds av Magnus Andersson har även dem en bra säsong bakom sig och har värvat bra inför kommande säsong. Bland annat har två svenskar i form av Niklas Barud och Andreas Berg anslutit till truppen. Anton Hallen spelade i Frisch Auf även förra säsongen. En härlig utmaning.

Matchfakta från kvällens match:

TBS Schwabingen Gmünde - IFK Kristianstad 23-26 (12-19)

Målskyttar: Anton Lindskog 8, Kristian Björnsen 4, Albin Lagergren 4, Christian O'Sullivan 4, Johan Nilsson 4, Marcus Dahlin 3, Emil Hansson 3, Oskar Cosmo 2, Richard Hanisch 2, Andreas Cederholm 1, Petter Nyström 1.

Till nyhetsarkivet