Vinst mot Frisch Auf Göppingen

2015-08-02

Igår kväll spelade IFK sin andra match nere i Göppingen och för motståndet stod förra årets Bundesliga 5:a Frisch Auf Göppingen. Då Frisch Auf hade presentation av nyförvärv var hallen välbesökt. 3600 personer var på plats. En tuff uppgift med andra ord.

Dock visade IFK direkt från början att man ville vara med i matchen. IFK sprang ifrån i början från 2-2 till 9-2. Bra försvarsspel och snabbt kontringsspel mot ett lite tyngre motstånd. Anfallsmässigt spelade IFK konsekvent och med bra tempo. Dock mattades man lite i slutet av första halvlek där Göppingen kunde knapra in från 11-3 till 15-10.

I andra halvlek fortsatte IFK att ånga på och spela tätt försvarsspel. Detta ledde till att det helt plötsligt stod 22-13 på tavlan. Lite onödiga utvisningar och slarv bjöd in motståndarna i kampen i slutet. Dock vann IFK tämligen ohotat med 27-25. En riktigt bra genomkörare och säsongens bästa prestation. Nu väntar en veckas träningsläger på hemmaplan för att ytterligare slipa på fysiken och handbollen. Nu ansluter även Inge Aas Eriksen och Jerry Tollbring som spelat färdigt i Brasilien.